Letní příprava karlovarského celku je již minulostí. A jak ji s odstupem času trenér Karel Tichota hodnotí? Na tuto otázku odpověděl ve zkratce: „Sehráli jsme několik utkání. Na úvod jsme poměřili síly s Viktorií Berlín, která hraje čtvrtou nejvyšší soutěž v Německu. Konfrontace s tímto soupeřem většině hráčů toho hodně přinesla. Hlavně těm mladším, kteří přišli z dorostu Viktorie, ukázala, jak vypadá dospělý fotbal," začal Tichota popisovat letní přípravu.

Postupně odehrály Karlovy Vary několik utkání, včetně pohárových. „V předkole jsme se představili na hřišti ZČE Plzeň, tedy se soupeřem, se kterým se během sezony utkáme. Z mého pohledu to byl zápas, ve kterém jsme měli za povinnost uspět, ale také se nám ukázala řada nedostatků," přidal Tichota.

V další části přípravy se karlovarští fotbalisté zaměřili na ladění konkrétních herních prvků. „Pracovali jsme na standardních situacích a dalších věcech, které se ve hře vyskytují. Samozřejmě se také pokusíme doplnit kádr," je si Tichota vědom toho, že přišel o pár zkušených borců.

Záložník Jaroslav Nerad se pokusil zaujmout v Domažlicích (pozn. red.: Do uzávěrky vydání nebylo ještě jasné, zda uspěl), v týmu se již také neobjeví Joza či Tvrzník. „Momentálně máme ještě jeden cíl a tím je stabilizovat hráčský kádr týmu a doplnit ho o nějakého zkušeného hráče, tak abychom řekli, že chceme hrát na tom a tom místě," řekl.

Na druhou stranu Buldoci nejsou jen oslabováni. Do přípravy se trenérovi ohlásilo několik mladíků. „Jsou u nás Krlička a Polom, který hrál za dorost Viktorie Plzeň. Dále máme ze Sokolova Michala Királyiho, který je jinak náš odchovanec. Z našeho dorostu máme Havlíčka a Csemera. To jsou ale většinou kluci, kteří si s námi přípravu vyzkoušejí a jsou příslibem do budoucna. To ovšem neznamená, že letos nebudou hrát," přidal.

Složení týmů v letošním ročníku divize A je úplně jiné než v minulém roce. „Budeme více cestovat. Z Karlovarského kraje spadly dva celky, z Plzeňského jeden. Čeká nás více výletů do jižních Čech a také okolo Prahy. Bude to náročnější, ale s tím se musíme poprat. Táborsko a Tachov postoupily, takže teď nějakého jasného favorita nevidím, ale to se vše pořádně ukáže až během soutěže. My bychom ale chtěli obhájit loňské umístění," míní Karel Tichota na závěr.

1.FC Karlovy Vary – podzim 2015

Brankáři: Daniel Strnad (95), Švec Miroslav (96). Obránci: Jan Staněk (89), Martin Pěkný (95), Karel Plachý (87), Tomáš Oslovič (83), Mestl Ladislav (96), Havlíček Martin (97). Záložníci: Zdeněk Lhoták (95), Jakub Dušek (89), Királyi Michal (96), Maňák Pavel (98), Krlička Daniel (96), Koubek Karel (97). Útočníci: Marián Geňo (84), Martin Psohlavec (81), Csemer Robert (96).
Přišli: Ladislav Mestl, Michal Királyi, Daniel Krlička, Karel Koubek (všichni Baník Sokolov – U19), Robert Csemer, Martin Havlíček, Pavel Maňák (všichni 1. FC K. Vary – U 19)
Odešli: Aleš Ivasko (Bayern Hof), Tibor Veselovský (Ol. Březová), Zbyněk Joza (BU Nové Sedlo), Břetislav Tvrzník (hledá si angažmá), Jaroslav Nerad (Domažlice), Pavel Plechatý (Poppenreuth)
Trenér: Karel Tichota. Asistenti trenéra: Marián Geňo, Daniel Kopřiva. Trenér brankářů: Milan Zahálka. Kustod: Jiří Hostaš. Zdravotník, masér, vedoucí týmu: Jiří Pazdera, Lucie Rothová. Lékař: MUDr. Miroslav Švec. Prezident klubu: Zdeněk Havel.