Velkou změnou před startem nového ročníku byla změna trenéra, když se chopil trenérského kormidla kouč Michal Halapej, co jste očekávali od tohoto kroku?
To, že nastoupí Michal na pozici hlavního trenéra, samozřejmě všichni kvitovali. Je to přeci jen Nejdečák a zná nás všechny moc dobře, takže věděl, co od nás může očekávat a my od něho. To byla jedna z výhod. Očekávali jsme tréninky a fotbal založený na moderním pojetí a to se myslím potvrdilo i ve většině podzimních zápasů.

Vstup do podzimní části byl z vaší strany úspěšný i přesto, že jste museli smazávat v souboji s Královským Poříčím dvoubrankové manko…
Samozřejmě jsme si vstup do soutěže představovali trochu jinak, ale možná zapůsobila trochu nervozita z prvního domácího utkání. Měli jsme trochu vlažnější rozjezd, ale po dvou inkasovaných brankách jsme se probudili a zápas dovedli do vítězného konce. Musím však podotknout, že Královské Poříčí se prezentovalo velice dobrým fotbalem, a troufám si říci, že po Březové to byl nejtěžší soupeř na podzim.

Jenže poté jste se zapotili i na hřišti Lomnice, kde jste nakonec přišli o tříbodovou radost dvě minuty před koncem. Hořkost jste si pak vybrali i v penaltovém rozstřelu, když bonusový bod zůstal v Lomnici. Stejně se vám vedlo i v Chodově, kde jste přišli o výhru až v 90. minutě a opět jste propadli v penaltovém rozstřelu…
Bohužel naše první dva výjezdy na hřiště soupeřů bych označil jako velmi smolné, kdy jsme přišli vlastníma chybama o vedení v posledních minutách. Jak v Lomnici, tak i v Chodově přišli domácí ke gólu jak slepý k houslím, a navíc jsme nezvládli ani penaltový rozstřely. Určitě zavládlo zklamání, jelikož jsme měli oba zápasy vyhrát.

Mezitím jste si však střihli jedno překvapení, když jste udolali na Limnici aspiranta na postup do divize, a to březovskou Olympii…
Je to tak, doma jsme si spravili chuť při zápase s Březovou, i když to nebyla žádná fotbalová show, ale na to už se historie neptá a body se počítají. Navíc s takto těžkým soupeřem, jakým Březová bezesporu je, pro nás velmi důležitá výhra.

Pak následovaly gólové hody, ve kterých jste si doma poradili s chebskou Hvězdou, která si odvezla osm kousků, fanoušci si tak určitě užili zápas stejně jako vy?
Pokud byl nejdecký fanoušek zklamaný z naší hry proti Březové, tak domácí zápas s Hvězdou se určitě líbil, jelikož my jim to plně vynahradili. Hvězda si to přijela rozdat na férovku a odnesla to naší kanonádou.

Až v pátém pokračování soutěže jste vyšli bodově naprázdno, když jste museli skousnout dvoubrankovou prohru v Novém Sedle. Oproti domácím zápasům to bylo pro vás z výsledkové strany zklamání?
Bylo to trochu jak na houpačce. Domácí zápasy na výbornou, ale venku se nám bohužel bodově moc nedařilo, i když herně jsme domácí týmy přehrávali. To samé bylo i v Sedle, které se doma uchýlilo k odkopávání a nakopávání a nakonec jim tato taktika taky přinesla tři body. My jsme se k nějakému vyloženému zakončení taky nedostali. Jejich menší hřiště a zodpovědná hra zezadu nám to moc nedovolovaly. Samozřejmě že to pro nás bylo zklamání, ale soustředili jsme se na další zápasy před námi.

Hned nato jste složili reparát, když jste zostudili Toužim na domácím pažitu překvapivě sedmibrankovým přídělem, jak jste si výhru užívali?
Další domácí zápas byl s Toužimí a na tu si celkem věříme poslední sezony. Ta však dorazila v roli lídra tabulky, věděli jsme, že na ni umíme, a to se také potvrdilo, když jsme jí nedali ani pomyslet na export nějakého bodu z Limnice. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, který byl prošpikován pohlednými akcemi, které končily vesměs gólem, takže jsme si to užívali stejně jako naši fanoušci.

Další dvě výhry jste přidali do sbírky v Citicích a poté doma s Chyší…
Z Citic jsme měli z posledních let komplex v podobě jejich hřišťátka a nekompromisní hry. Naštěstí jsme dokázali prolomit černou sérii a celkem v klidu vyhráli. Doma jsme pak potvrdili body s Chyší, které bych nazval povinnými vzhledem k postavení Chyše v tabulce, i když první poločas tomu nenasvědčoval. Po změně stran jsme však přidali na pohybu a gólech a nakonec z toho byla, dá se říci, pohodová výhra.

Hořkou prohru jste si pak odvezli z Chebu, kde jste nestačili na tamní FC, kterému jste podlehli po jediné diskutabilní přesné trefě, jak jste to viděl vy?
V Chebu to byla opravdu hodně hořká prohra, kterou bych asi nekomentoval, abych nám neublížil v jarních zápasech.

Závěr podzimu se však ve vaší režii nesl ve vítězném duchu, když jste pokořili týmy ze spodku tabulky. Výhru jste slavili nad Rotavou a pak i v derby nad karlovarskou Lokomotivou…
Poslední dva zápasy patřily papírově k těm nejlehčím, ale bohužel to bylo spíše o bojovnosti i vzhledem ke stavu hrací plochy. Nicméně jsme zakončili podzim dvěma výhrama a určitě se nám půjde do jara s větší pohodou. Ale to neznamená, že bychom byli uspokojeni nebo spíše spokojeni s podzimním bodovým ziskem.

V tabulce jste tedy obsadili druhé místo, s pětibodovou ztrátou na vedoucí Březovou, očekávali jste takto povedený podzim?
Bylo v našich silách mít minimálně stejně bodů jako vedoucí Březová, ale bohužel naší ztrátou koncentrace v některých zápasech jsme si to sami zkomplikovali a nakonec bodově ostrouhali.

Pyšnit jste se mohli druhou nejlepší obranou i útokem, jak jste to jako kapitán vnímal?
Co se týče úspěšnosti našeho útoku, tak přeci jen přišlo zlepšení oproti dřívějším sezonám, avšak stále na můj vkus pálíme velké množství šancí. Naopak v obraně hraje prim náš gólman Kuba Irlbek, který nás v každým zápase přesvědčuje o svých kvalitách! To bych řekl, že je základní rozdíl oproti loňské sezoně, a k tomu se přidala větší jistota v obranných řadách a méně chyb a z toho pramení i počet obdržených gólů.

Nabízí se i otázka v podobě divize, ke které vám prozatím chybí pět bodů, pohráváte si s touto myšlenkou?
Abych řekl pravdu, o divizi se moc nebavíme. Nemyslím si, že to je na pořadu dne, i když to svádí vzhledem k postavení v tabulce, ale je před námi ještě celé jaro a na konci sezony se uvidí. Každý ví, že tam nehraje roli jen sportovní stránka, takže já sám jsem realista v tomhle ohledu.

Co tedy bylo vaší předností v podzimní části a naopak na čem budete muset během fotbalové výluky zapracovat?
Myslím si, že jsme ve většině zápasů předváděli pohledný útočný fotbal, a i přestože jsme někdy ztratili body v posledních minutách, tak bych řekl, že jsme vetšinu týmů přehráli jak herně, tak fyzicky, hlavně pak ve druhé půli. Určitě bych chtěl zmínit další důležitý faktor, a to byl náš dvanáctý hráč, kterým byli fanoušci, kteří nás navštěvovali a podporovali v hojném počtu jak doma, tak i na utkání na půdě soupeřů, to nám dodalo hodně sil a motivace. Určitě trenér ví, kde nás tlačí bota a na čem bychom měli zapracovat, své tipy samozřejmě mám, ale to ať se nechají fanoušci překvapit na jaře na fotbalových trávnících.

Podzimní statistiky - FK Nejdek

Můj stadion, můj hrad - Fotbalová družina pod vedením ostříleného lišáka Michala Halapeje dosáhla během první poloviny krajského přeboru na skvělou domácí bilanci. Nejdečáci totiž v šesti zápasech, které odehráli na stadionu na Limnici, dosáhli na šest vítězství, ve kterých inkasovali osmnáct bodů, k tomu pak přidali i velmi dobré skóre v poměru 30:7. Tím proměnili svůj stadion v nedobytnou tvrz, když neztratili ani bod, a společně s Březovou tak zůstali jedinými týmy, které v domácím prostředí neztratily ani bod.

Návštěvnost? Na Limnici lepší… - Na nezájem fanoušků si FK Nejdek nemohl vůbec stěžovat. Jeho dvanáct podzimních vystoupení totiž zhlédlo 1400 fanoušků. Větší podpoře se mohli hráči z Krušných hor těšit v domácím prostředí, kde odehráli šest utkání, která oficiálně zhlédlo 780 fanoušků, po neoficiální cestě pak zcela jistě byla pokořena hranice 1000 diváků. I na hřištích soupeřů se Nejdek mohl těšit zájmu fanoušků, když šest utkání navštívilo celkem 620 fandů, ale pokud vezmeme v potaz neoficiální cestu, tak určitě by se návštěvnost o několik desítek fanoušků ještě zvedla.

Gólový apetit řídili Tomášové… - 44. Tolik branek nasázeli hráči Nejdku během podzimní části přeboru svým soupeřům. Nejvíce se o to zasloužili především Tomášové. Kanonýr Tomáš Chlup vsítil osm branek a Tomáš Pilař jich měl na pažbě sedm. Sedmkrát pak skóroval ještě Jiří Falatek. Šestkrát se gólově radoval Jakub Kurtin a čtyřikrát Jakub Valvoda, třikrát Richard Kinkal a Filip Rutrle. O zbylých šest branek se pak rovnoměrně podělili dvougóloví Jan Jílek, Petr Ševčík a Štefan Sulák.

Nejvíce minut pro Irlbeka a Draxala - Podzimní část krajského přeboru čítala celkem dvanáct utkání. V těch v dresu Nejdku nastoupilo pouze trio hráčů ve složení Jakub Valvoda, Filip a Jakub Rutrlové. Nejvíce minut si pak připsalo na své konto duo brankář Jakub Irlbek a obránce Zbyněk Draxal, oba totiž strávili na hrací ploše 996 minut, a to v jedenácti odehraných zápasech. O minutu méně, tedy 995, si připsal ve dvanácti zápasech na účet Jakub Rutrle a 994 minut pak brázdil fotbalové trávníky v jedenácti zápasech Tomáš Pilař.

26 žlutých a 3 červené karty… - …tolik jich zhlédli v rukou arbitrů během první poloviny soutěže fotbalisté v trikotu nejdeckého FK. Nejvíce žlutých napomenutí nasbírali ve dvanácti kolech Filip Rutrle a Tomášové Chlup a Pilař. Všichni totiž byli umravňováni během utkání hned čtyřikrát. Tomášové se pak podělili i o tři červené karty, když jednou byl vyloučen Tomáš Chlup i Tomáš Pilař. Tu třetí pak měl na svědomí Filip Neudert.