Viktoria Mariánské Lázně by ráda uspěla v Sedlčanech a ve své podstatě jakýmkoliv bodovým úspěchem by si zajistila účast v soutěži i pro příští rok. Nejsložitější situaci mají před sebou borci Ostrova, kteří musí v Rokycanech uhrát tři body. Pokud se jim to nepodaří, stanou se pomalu, ale jistě sestupujícím týmem.

Náročný úkol mají před sebou hráči ostrovského FK, kteří se představí již dnes, tedy v pátek 19. května, v důležitém utkání od 17.00 hodin na stadionu FC Rokycany. „Musíme bezpodmínečně vyhrát, pokud pomýšlíme na záchranu,“ je si vědom ostrovský trenér Ivan Filip. A není divu. I Rokycany totiž bojují o záchranu v soutěži a k dobru mají v tabulce před Ostrovem čtyři body. „Jak jsem řekl, musíme bodovat naplno, abychom udrželi naději na záchranu. Pokud vyhrajeme, tak stáhneme náskok Rokycan na jeden bod. Tento zápas napoví, jakým směrem se naše působení v divizi bude ubírat. Musíme jít proto v tomto duelu do rizika,“ poukazoval Filip.

Karlovarští Buldoci by podle všeho měli mít před sebou snadný úkol. V neděli od 10:30 přivítají poslední tým soutěže Sušici. „Cílem jsou tři body, ale Sušice se neporazí sama. Budeme si ty body muset vybojovat. Oni nám je sami nedají,“ varuje kormidelník 1.FC Karel Tichota před podceněním protivníka.

„Už po utkání s Českým Krumlovem jsem řekl, že potřebujeme k jistotě tři body. Pokud je vybojujeme už tuto neděli, tak můžeme pomalu začít slavit,“ doplňuje kolegy trenér Viktorie Purkart před odjezdem do Sedlčan (NE 17:00). 

Ilustrační foto.
Krajský přebor: Na víkend je nachystán souboj fotbalového Davida a Goliáše