Na programu tam totiž byl první ročník Memoriálu Jiřího Balouna staršího a Petra Masleje. Turnaje se zúčastnily čtyři týmy, a to Fet Club Sedlec, FK Bůček, FC Veterán Nová Role a punc mezinárodnosti přidal svou účastí německý SV 03 Kottengrün.

Týmy byly nejdříve nalosovány do dvojic, ze kterých vítězové postoupili do finále turnaje, naopak poražené týmy si zahrály o turnajový bronz. Hrálo se dvakrát pětadvacet minut podle platných pravidel kopané, když nakonec museli pořadatelé z novorolského FK rozhodovat turnajové souboje sami, jelikož domluvení rozhodčí na turnaj nedorazili.

I přesto byly k vidění kvalitní souboje. V prvním nastoupila Nová Role proti Kottengrünu. A bylo se na co dívat. V duelu totiž padlo celkem devět branek, nakonec si zasloužený postup připsali na svůj účet Němci, kteří zatížili konto Novoroláků šesti kousky. Tři z nich pak měl na svědomí kanonýr Bonarevitz.

I ve druhém duelu padalo branek jako máku, a to přesně deset, když svůj fotbalový um poměřil sedlecký Fet Club s FK Bůček. Právě hráči v trikotu Bůčku dorazili do Nové Role střelecky naladěni, když ´feťákům´ naložili půl tuctu branek.

Hattrickem se v tomto utkání blýskl bůčkovský player Šimna. Tím tak tým Bůčku doplnil finálovou dvojici, zatímco Fet Club zamířil do boje o turnajový bronz. V duelu o bronz si fanoušek opět přišel na gólové hody. Celkem zhlédl devět brankových radostí. Více, a to šest, jich bylo v podání hráčů Fet Clubu, který se radoval šestkrát z pokoření brankáře soupeře.

Velkou zásluhu na tom měl sedlecký snajpr Drobný, který zařídil svému týmu polovinu vstřelených branek. Tím navíc zajistil Fet Clubu bronz. Ve finále turnaje tahali za delší konec fotbalového provazu hráči Kottengrünu, kteří se nakonec radovali z těsné výhry, a tím i z premiérového triumfu na turnaji.

V rámci slavnostního vyhlášení si odnesl cenu pro nejlepšího hráče turnaje Karel Dejl z Kottengrünu. Nejlepším střelcem turnaje se stal Jiří Drobný z Fet Clubu a ocenění pro nejlepšího brankáře si vychytal Martin Zavadil z Kottengrünu.

Výsledkový servis:
Nové Role – Kottengrün 3:6 (0:2). Branky: R. Chlup 2, Hopf – Bonarevitz 3, Haller 2, Funk.

Fet Club Sedlec – FK Bůček 4:6 (2:2). Branky: Drobný 2, Petrides, Osten – Šimna 3, Berky, Kusovský, Záluský.

O 3. místo:  Nová Role – Fet Club Sedlec 3:6 (2:2). Branky: R. Chlup, Baloun mladší, Vaverka – Drobný 3, Osten 2, Hájek.

O 1. místo: FK Bůček – Kottengrün 2:3 (0:2). Branky: Květoň 2 – Bonarevitz, Haller, Tripner.

Konečné pořadí: 1. SV 03 Kottengrün, 2. FK Bůček, 3. Fet Club Sedlec, 4. FC Veterán Nová Role.