„Takový špatný podzim jsme nečekali. Nehráli jsme vůbec špatně, spíše jsme smolně prohrávali, i když soupeři nás přehrávali především ve druhém poločase, tam se vždy lámal chleba. K tomu můžeme připočíst obměnu kádru, zranění, když to vezmu, tak během podzimu se vystřídalo v našem dresu šestadvacet hráčů," ohlédl se za podzimní mizérií předseda útvinského Sokola Vít Červenka. Jedno pozitivum však šéf útvinského klubu na podzimní části přeci jen našel.

„Musím poukazovat na velmi dobrou kvalitu týmů z okresního přeboru, ať už Jáchymova, Božičan či Stružné. Nejen tyto týmy by hrály špičku v krajské I. B třídě," chválil týmy Červenka. Během zimní přestávky tak měli v Útvině o čem přemýšlet. Důvod byl zcela jasný, poslední příčka, která zaručuje přímý sestup.

„Na trenérskou lavičku usedl Milan Větrovec, kádr jsme pak značně obměnili, omladili. Věkový průměr máme 22,8 let, takže chceme tým co nejdříve stabilizovat. Co se týče přípravy, tak ta proběhla v rámci možností," podotkl k zimnímu drilu Červenka. Před startem jarní části si dali v Útvině za cíl záchranu, která se však pohybuje jen v teoretických šancích, jelikož Útvina na týmy před sebou čtrnáct bodů.

„Samozřejmě je škoda, že jsme nevybojovali na podzim více bodů, ale chceme se o to poprat, pořád je to reálné," míní Červenka. Jenže první jarní pokus Útvině nevyšel, když v Bečově prohrála 2:6, tím se tak akcie týmu na záchranu razantně vzdálily. „První poločas byl z naší strany velmi dobrý, poté jsme si však nechali zbytečně dát gól do šatny. Po změně stran jsme nezachytili úvod, během kterého jsme třikrát inkasovali a bylo po nadějích," popisoval neúspěšnou premiéru Červenka.

Útvině se však bodově nedařilo ani ve druhém jarním kole, když na svém hřišti nestačila na Stružnou, které podlehla 0:4. „Proti Stružné nastoupila zcela jiná sestava, je to také náš nešvar, že nehrajeme alespoň pár utkání ve stejném složení. Prakticky jsme soupeři dvě branky darovali sami. Je škoda, že jsme za stavu 0:2 neproměnili pokutový kop, možná by pak duel vypadal jinak, ale bohužel," zklamaně hodnotil druhou prohru předseda klubu. Teď čeká Útvinu další těžký náročný souboj v podobě ambiciózních Božičan.

„Utkání jsme si museli posunout na 14.00 hodin, jelikož naši hráči jsou v dopoledních hodinách pracovně zaneprázdněni. Uvidíme, jak se nám bude dařit, ale věřím, že bychom konečně mohli protrhnout smůlu a alespoň bod si odvézt," přeje si bodový zisk Červenka.

S každým prohraným zápasem se však záchrana v okresním přeboru hodně vzdaluje. „Pokud se to nepodaří, tak samozřejmě se chceme se soutěží rozloučit důstojně a tým postupně připravovat a stabilizovat pro III. třídu, ale to vše je ještě daleko," dodal na závěr Červenka.