Po změně stran ale srovnal na konečných 1:1 střídající Matěj Fiala. Baník měl sice v utkání převahu, druhý gól mu však nebyl přán. Do záchranářského souboje s Vítkovicemi poslal trenér Hejret stejnou sestavu jako v minulém zápase na hřišti Táborska. V začátku měl Baník převahu, výsledkem však byla pouze nebezpečně tečovaná střela Glasera.

Postupem času se do hry dostávaly Vítkovice, ale defenziva Baníku pracovala spolehlivě a ataky hostí odvracela. Ve 25. minutě na pravé straně zapracoval Jan Kosak, odcentroval, k míči se prodral Tomáš Valenta a doslova dotlačil míč za záda Květoně. Branka nakonec byla zapsána jako vlastní.

Ilustrační foto
Energie padla v Budějovicích v prodloužení

Do druhé půle nastoupili hosté s dvěma novými hráči a tah ze změnou v sestavě se hostujícímu trenérovi vyplatil. Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Za sokolovskou obranu se v 54. minutě dostal Mišínský, Belaň vyběhl a skvělým zákrokem šanci zlikvidoval. Jenže o minutu později to Vítkovicím již vyšlo. Po pěkné kombinační akci se hosté dostali až před bránu Belaně, kde uvolnili střídajícího Fialu a ten střelou na vzdálenější tyč skóre srovnal. Domácí se snažili, ale druhou branku nepřidali a nakonec skončil zápas dělbou bodů.

Fotbalisté karlovarských Buldoků (v zeleném) porazili Rokycany 2:1.
Upracované, ubojované, ale přesto vyhrané a velmi dobré tři body

FK Baník Sokolov – MFK Vítkovice 1:1 (1:0). Branky 25. Valenta – 55. Fiala. Rozhodčí: Dubravský – Melichar, Podaný. ŽK 1:3 (60. Machek – 34. Vaněk, 68. Honiš, 71. Mišínský). Diváci: 880.

Sestava: Belaň – Medvěděv, Ševčík, Vondráček, Mejdr – Kosak, Glaser (C), Machek, Provod (61. Zorvan) – Valenta (81. Sadílek), Jakub Dvořák II. (85. Čihák). Květon – Cverna, Mikula (C), Honiš, Prajza – Texl, Vaněk, Mišinský, Matěj (89. Ondráček) – Szotkowski (46. Gebert), Juřena (46. Fiala).

Lukáš Švéda