Vítězství katapultovalo Viktorii do play-off EL, protože izraelská Beer Ševa zároveň ztratila body v Luganu. Poslední duel skupiny EL za dva týdny v Beer Ševě rozhodne, jestli Plzeň postoupí z prvního, nebo druhého místa. Tři body Viktorii zajistily góly Milana Petržely ze 49. minuty a hlavička Jana Kopice čtvrt hodiny před koncem zápasu.

Trenér Pavel Vrba udělal oproti ligovému zápasu na Slovácku dvě změny. Do hry poslal brankáře Aleše Hrušku a od začátku nastoupil forvard Jakub Řezníček.

Viktoria si od úvodu utkání vytvářela šance, ale střely buď pochytal osmnáctiletý brankář FCSB Daniel Vlad (Kolářova a Řezníčkova střela), nebo fotbalisté Plzně neměli seřízenou mušku jako v případě Petržely. Kolář v jasné tutovce dlouho váhal, až mu obánce FCSB míč ukopl. Ve 33. minutě mohl otevřít skóre Řezníček, ale stoper rumunského týmu vykopával balon z brankové čáry. Rumuni tradičně zahrozili z brejku Alibecem, jehož střelu zlikvidoval gólman Hruška. Ten sebral ve 26. minutě míč z nohy Enachemu při protiútoku z pravé strany.

Na počtvrté už to fotbalistům plzeňské Viktorie proti FC Sport Bukurešť (FCSB) vyšlo a postoupili do jarního play-off Evropské ligy.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk

Po přestávce se zaplněná Doosan Arena dočkala gólů. Ve 49. minutě poslal Patrik Hrošovský míč za obranu Petrželovi, který usměrnil balon k levé tyči – 1:0. Podle televizních záběrů byl Petržela na hranici ofsajdu. Poté se Hruška blýskl při dělovkách Tanaseho a Balaseho. V 53. minutě mohl zvýšit skóre Kopic, ale míč napálil vedle levé tyče Vladovy branky. Čtvrt hodiny před koncem se už plzeňský reprezentant dočkal. Hořavovou pumelici tečoval hlavičkou do sítě Rumunů – 2:0. Dvoubrankové vedení Viktoria už udržela a po oznámení výsledku z Lugana hráči s fanoušky oslavovali postup do play-off EL.

Hlasy trenérů po utkání Viktoria Plzeň - FCSB  

Pavel Vrba (trenér Viktorie): „V prvním poločase to byl hodně zajímavý fotbal od obou týmů. My jsme nebyli ve finální fázi důslední a důrazní a nedokázali jsme se v šancích, které jsme si vytvořili, prosadit. Po našem prvním gólu soupeř zabral, začal více kombinovat, my jsme ale zbytek zápasu dobře odbránili a druhým gólem jsme si pojistili vítězství. Pochvalu zaslouží všichni hráči, od brankáře po hrotového útočníka. Jsem rád, že naši nejzkušenější hráči dokazují, že fotbal hrát umějí, že jejich kariéra nekončí, i když jim to mnozí předpovídali. Oni však dokazují, že na to stále mají a a předvádějí skvělý fotbal. Jsem spokojený, porazili jsme tým, který patří k nadprůměrným mužstvům v Evropě a toho si hodně cením. A můj kotoul vzad po utkání po návratu do Plzně? Technika se za tu dobu vytříbila, shodil jsem i nějaké kilo, takže to bylo jednodušší.“

Nicolae Dica (trenér FCSB): „Čekali jsme, že to bude těžký zápas. Za stavu 0:0 jsme měli nějaké šance, ale neproměnili jsme je, a proto jsme prohráli. Měli jsme problémy na krajích hřiště, soupeř nás přečísloval, i naši středoví hráči prohrávali osobní souboje. Poprvé ve skupině jsme prohráli, ale stále jsme první a když porazíme Lugano, na prvním místě zůstaneme.“

Na počtvrté už to fotbalistům plzeňské Viktorie proti FC Sport Bukurešť (FCSB) vyšlo a postoupili do jarního play-off Evropské ligy.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk

Poločas: 0:0. Branky: 49. Petržela, 76. Kopic. Diváci: 10 197.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (88. Živulić), Kolář (83. Čermák), Kopic – Řezníček (66. Bakoš).

FCSB: Vlad – Enache, Planić, Balasa, Júnior Morais – Filip (46. Nedelcu), Popescu – Golofca (46. Tanase), Man, Coman (64. Budescu) – Alibec.

Rekonstrukce tribuny fotbalového stadionu v Přešticích přinesla místní tělovýchovné jednotě starosti, protože stát zastavil proplácení dotací. Přeštická tělovýchovná jednota dluží zhotoviteli stavby bezmála 20 milionů korun. 
Rekonstrukce stadionů může pohřbít kluby. Sportovcům asi pomůže kraj