V horském městečku byl o víkendu na programu fotbalový Memoriál Martina Jiřinského a Roberta Panyho, který společně pořádaly tamní fotbalový klub s městem Abertamy. A bylo se na co dívat.

Na turnaji se představil třetí tým loňského okresního přeboru FK Nejdek B, který na turnaji obhajoval loňský triumf. Dále pak účastník krajské I. A třídy Rotava, které doplnily dva týmy horalů, a to Sokola Pernink a pořádající celku RZ Abertamy.

Hrálo se systémem jednou každý s každým dvakrát dvacet minut. A v některých duelech nebyla nouze o velká překvapení. Například když Abertamy přejely rozdílem třídy Rotavu, nebo Nejdek B překvapivě podlehl Perninku.

Nakonec se vyšplhaly na nejvyšší stupínek hráči Abertam, kteří ve třech duelech nasbírali na své konto dvě výhry a jednu porážku.

O druhém místě pak rozhodly vstřelené branky, které měla na svém kontě více oproti nejdecké rezervě Rotava.
Ta tak mohla slavit zisk stříbra, naopak Nejdek B se musel spokojit pouze s bronzovou příčkou. Poslední pak skončil na turnaji Pernink.

Celý turnaj odpískal pod dohledem sto padesáti diváků rozhodčí Josef Körmöczi.

V rámci slavnostního vyhlášení si odnesl cenu pro nejlepšího hráče turnaje Roman Hessoun z Rotavy. Korunku pro nejlepšího střelce si vysloužil za pět branek nejdecký Petr Šlapa a ocenění pro nejlepšího brankáře si vychytal na horském pažitu domácí Petr Chvála.

Výsledky

Abertamy – Pernink 5:1, Rotava 4:2, Nejdek B 1:2; Rotava – Nejdek 2:2, Pernink 4:1; Nejdek B – Pernink 1:2.

Konečná tabulka
1. RZ Abertamy 3 2 0 1 10:5 6
2. Rotas Rotava 3 1 1 1 10:5 4
3. FK Nejdek B 3 1 1 1 5:5 4
4. Sokol Pernink 3 1 0 2 4:10 3