„Určitě byla příprava hodně náročná. A během soutěže z toho hodně profitujeme,“ míní vojkovický forvard Jaroslav Hrbek (na snímku v modrém). Během přestávky však Vojkovice značně posílily, zejména pak v obranných řadách.

„Mezi asi nejvýraznější nové hráče patří Tomáš Žlutický na postu obránce a Martin Bidovský jako stoper po zraněném Davidu Jatim. Do týmu zapadli velmi dobře a svou roli v týmu plně zastávají,“ chválil své nové spoluhráče Hrbek.

I vstup si Vojkovice užily vítězný. Na svém pažitu totiž zdolaly sestoupivší Březovou 3:2. „Tuhle výhru jsme vůbec nečekali. Navíc když Březová patřila a patří k aspirantům na postup. O to víc si tříbodového zisku ceníme, vlastně tímto jsme načali naši úspěšnou sérii,“ zamyslel se Hrbek.

V následujícím kole Vojkovice vyválčily bod za bezbrankovou remízu na hřišti nováčka ze Sadova. „Sadov se na nás velmi dobře připravil. Navíc v něm působí náš hráč Daniel Fišer, který tam je na hostování. I přesto jsme si jeli do Sadova pro tři body, ale nakonec jsme byli rádi alespoň za bodový zisk,“ přiznal záložník Vojkovic. Poté si Vojkovičáci připsali na své konto druhé podzimní vítězství, když v domácím prostředí pokořili v poměru 3:0 Kolovou. „Byl to hodně zajímavý zápas, který vlastně rozhodla střela z dálky, soupeř po inkasované brance znervózněl, a my tak přidali další branky,“ oddychl si Hrbek.

Pak čekal Vojkovice duel pravdy, když se představily na hřišti ostrovské rezervy. Tento duel však zvládly velmi dobře, když si na své konto připsaly vítězství 5:3. „Musím se přiznat, že v tomto zápase jsem výhru opravdu nečekal, protože hráči Ostrova B jsou silný soupeř, i když v současné době příliš nevyhrávají. Přesto byl zápas velmi napínavý a Ostrováci se snažili smazat náš náskok a neustále dotahovali. Naštěstí pro nás zápas skončil výhrou. Jediným negativem pak bylo zranění našeho stopera Davida Jatiho,“ smutnil Hrbek.

V dalším kole podzimní části přeboru slavily Vojkovice nachlup stejnou výhru jako nad Ostrovem, když tentokrát uspěly v Hájku a duel vyhrály v poměru 5:3. „Do Hájku jsme si jeli pro vítězství, a i když nás Hájek ke konci utkání zatlačil a vytvořil si tlak, my si náskok udrželi, a zaslouženě si tak odvezli tři body,“ hodnotil další výhru vojkovický forvard.

Pak ale přišla krutá fotbalová facka. V duelu o trůn Poohří Vojkovice nestačily na svém hřišti na jedenáctku Kyselky, které podlehly 0:2. „Každoroční derby skončilo zaslouženou výhrou Kyselky. Jak se praví v českém přísloví, ´pýcha předchází pád´, což se v tomto utkání potvrdilo,“ sypal si za své spoluhráče popel na hlavu Hrbek.

Na vítěznou vlnu se navrátili fotbalisté Vojkovic v utkání s nováčkem z Merklína, kterého porazili těsně 3:2. „V Merklíně se nám nehrálo příliš dobře kvůli dlouho deštivému počasí. Některé zákroky pak byly kvůli tomu na hranici fair play. Nakonec jsme vyhráli 3:2, když jsme doslova překvapili brankáře Merklína, který víceméně nestačil včas zareagovat, aby gólům zabránil,“ zamyslel se Hrbek.

Pak přišla další výhra 3:1, tentokrát nad karlovarským Bacardi. „I při tomto zápase příliš nepřálo počasí, ale za to nám se dařilo. Obávaný kanonýr Bacardi Josef Mestl totiž překvapivě nastoupil až ve druhém poločase, přičemž se mu nepříznivé skóre otočit nepovedlo. Tento zápas jsme velmi dobře takticky odehráli,“ lebedil si Hrbek.

Naposledy si pak Vojkovice připsaly na své konto vítězství 2:1 nad toužimskou rezervou. Zisk tří bodů vyšvihl Vojkovičáky do čela průběžné tabulky. „Toužim se podobně jako Kolová v průběhu zápasu hádala. Nemohu opomenout výbornou práci našeho brankáře Jaroslava Matouška, který nás podržel, takže určitě spokojenost,“ dodal Hrbek.

V dalším kole podzimní části pak budou Vojkovice hostit v domácím prostředí nejdeckou rezervu. „Samozřejmě se budeme snažit tento zápas vyhrát. Ačkoliv já osobně nemám Nejdek B příliš v lásce, nesmím zapomínat na jejich zkušené hráče. Přesto doufám, že se udržíme na první příčce i nadále,“ přeje si závěrem Jaroslav Hrbek.