Tým z Poohří se zúčastnil fotbalového Memoriálu Jaroslava Holického, který na svém pažitu pořádal merklínský FK, tam dokráčel až na vrchol. Dalo by se říci, že fotbaloví odborníci žasli a laici se hodně divili, ale pozor, zaslouženě.

Na turnaji se totiž představila Nová Role, která se představí v krajské I. B třídě, dále pak dva účastníci krajské I. A třídy, a to Olympie Hroznětín a pořádající Merklín, když právě tato trojice týmů patřila k aspirantům na celkové prvenství. K tomu musíme připočíst výběr Vega Czech, který dovezl do hor opravdu dobře poskládaný tým hráčů nejen z Karlovarského kraje. Všechno ale pěkně popořadě.

Na turnaji, na kterém se tedy představila pětice týmů, se hrálo systémem každý s každým dvakrát dvacet minut, a to pod dohledem delegovaných arbitrů ve složení David Jati, Petr Talpáš, Josef Řáda.

Nakonec si tedy došly až na vrchol Vojkovice, které sice vstoupily do turnaje prohrou s Merklínem, ale poté vykleply čtyřmi góly Novou Roli, čímž se tak postaraly o velké překvapení.

K tomu přidali hubenou výhru nad Vega Czech a bod za nerozhodný výsledek s Hroznětínem. Suma sumárum tým z Poohří nasbíral na svůj účet sedm bodů, a díky lepšímu vzájemnému utkání s Novou Rolí mohli slavit turnajový vítězný triumf.

Na druhém místě skončila Nová Role, která taktéž nasbírala zmiňovaných sedm bodů, když pokořila těsně Merklín, pak smázla trojkou výběr Vega Czech a vše zakončila bezbrankovou remízou s Hroznětínem.

Turnajový bronz pak zůstal pořádajícímu Merklínu, který obstál v horském derby, když porazil dvěma góly Hroznětín, ale také si připsal na svůj účet překvapivou dvoubrankovou prohru s Vega Czech. Na čtvrtém místě skončil Hroznětín, který ke dvěma remízám a jedné prohře přidal pohodovou čtyřbrankovou výhru nad Vega Czech.

Právě výběr Vega Czech skončil s tříbodovým ziskem na posledním pátém místě. V rámci slavnostního vyhlášení si pak odnesl cenu pro nejlepšího hráče turnaje merklínský Mikuláš Švajka. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Jan Latislav z Nové Role a pohár pro nejlepšího šutéra turnaje si musel vystřílet v penaltovém rozstřelu vojkovický Marek Matoušek.

„Při pořádání turnaje nám hodně pomohli Marián Baláž, Milan Svoboda, David Hubálek, Petr Kocum, Jaroslav Peťák, Obecní úřad Merklín, Vega Czech, a také Camotex – party stany," vzkazoval velké díky organizátor turnaje Milan Vlčko a hned přidal: „Vyšlo nám počasí a i fanoušci si určitě přišli na své, když všechny týmy předvedly velmi dobré výkony. Poděkování si zaslouží i rozhodčí, kteří během turnaje týmy provázeli." Turnajový den pak tradičně uzavřela večerní taneční zábava, a to přímo v areálu FK Merklín.

Výsledky: Vojkovice – Merklín 0:1, Nová Role 4:1, Hroznětín 1:1, Vega Czech 1:0; FK Nová Role – Merklín 1:0, Hroznětín 0:0, Vega Czech 3:0; FK Merklín – Hroznětín 2:0, Vega Czech 0:2; Olympie Hroznětín – Vega Czech 4:0.

Konečné pořadí: 1. TJ Vojkovice, 2. FK Nová Role, 3. FK Merklín, 4. TJ Olympie Hroznětín, 5. Vega Czech.