Pražané tak udělali vítěznou tečku za prvním letním kempem, který absolvovali ve Františkových Lázních. Slavii porazili v poměru 6:0, když polovinu branek obstaral nestárnoucí kanonýr David Lafata.

„Oficiálně začneme letní přípravu až v polovině července, ale nabídka zahrát si proti Spartě se neodmítá,“ poukazoval karlovarský trenér Karel Tichota. Po úvodních šancích se sparťané prosadili gólově až v pětadvacáté minutě, kdy si David Lafata naběhl na přihrávku od Karavaeva a prostřelil zblízka brankáře.

„Věděli jsme, že zápas bude o běhání, chtěli jsme zhustit střed hřiště a hrát na rychlé brejky, což se nám však nedařilo. Sparta má hodně kvalitní tým, což také potvrdila, když si od úvodních minut vytvořila územní převahu. Poprvé jsme inkasovali v 25. minutě, ale tato situace zaváněla ofsajdem,“ smutně poznamenal k první inkasované brance Tichota.

Lafata přidal svou druhou branku v zápase po dalších jedenácti minutách hry, kdy si za obranou Karlových Varů našel přihrávku od Vukadinoviće a pohotovou střelou překonal brankáře Cháru znovu.

„Lafata opět prokázal svou fotbalovou chytrost, když nám vstřelil ve 36. minutě druhou branku. My jsme zahrozili po šanci Dřížďala, ale jeho střelecký pokus skončil nad sparťanskou brankou. Ve výhodné pozici se ocitl i Vokáč na hranici šestnáctky, ale místo střely zvolil ještě kličku navíc a sparťané si to už pohlídali,“ podotkl karlovarský trenér.

Karlovarská Slavie tak držela s favoritem po prvním poločase vcelku dobrý výsledek.

„Věděli jsme, že to bude náročný duel, ale hráči k němu přistoupili zodpovědně a i přes dvě inkasované branky jsem mohl být s jejich výkonem spokojen,“ chválil nasazení své fotbalové družiny Tichota.

Na zvýšení skóre potřebovali sparťané jen tři minuty od začátku druhé půle, když se do střelecké listiny zapsal Šural. O další branky se pak během dvou minut postarali Lafata a opět Šural.

„Během deseti minut druhého poločasu jsme třikrát inkasovali, ale i přesto hráči bojovali. Sparta si během druhé půle vytvořila převahu a také brankové příležitosti, když v závěru duelu dokázala vstřelit i šestou branku,“ bilancoval Tichota. I přes prohru našel karlovarský kormidelník na prohře pozitiva.

„Šlo nám o to, plně si zápas užít, jelikož se Spartou se nehraje každý den. Určitě se zápas musel líbit, když padalo hodně branek. Z méno hlediska panuje velká spokojenost, jelikož se nikdo nezranil, hráči si vyzkoušeli něco nového, a navíc zápas odmakali, takže mohu zápas hodnotit kladně,“ uzavřel Tichota.

Šestou trefu zápasu pak přidal střídající Matěj Pulkrab, který udělal tečku za zajímavým měřením fotbalových sil.

AC Sparta Praha – 1. FC Slavia Karlovy Vary 6:0 (2:0). Branky: 25., 36. a 54. Lafata, 48. a 56. Šural, 80. Pulkrab.

Sparta Praha: Bičík (70. Vorel) – Karavaev (61. Chvátal), Zahustel, Štetina, Kadlec M. (46. Ćivić) – Mareček (61. Piško), Frýdek M. – Vukadinović (61. Pulkrab), Kadlec V. (46. Šural), Vatajelu (46. Juliš) – Lafata.

FC Slavia Karlovy Vary, I. poločas: Chára – Staněk, Pěkný, Novák, Mestl – Plechatý, Vokáč, Maňák, Dřížďal – Geňo – Psohlavec; II. poločas: Chára (75. Klimov) – Dřížďal, Staněk (88. Pěkný), Novák (88. Mestl), Skala – Hudec, Maňák (75. Bartoš), Suchý, Királiy – Geňo (65. Kalina) – Psohlavec (65. Šupík).