Výprask 1:5 od jedenáctky Staré Role určite mluví za vše. „Hráli jsme bez bojovnosti, nasazení, tak se prostě nedá hrát,“ smutnil trenér Žlutic Ladislav Kvasnička. A měl řádný důvod. Jeho tým sice v první patnáctiminutovce přitlačil Starku do defenzívy, i přesto však po dvou slepených gólech prohrával.

„Ještě prvních deset patnáct minut z naší strany šlo, pak už jsme kazili rozehrávku a k tomu přidali zbytečné chyby, které soupeř brankově potrestal. Byly to takové polovlastní góly,“ podotkl Kvasnička.

Naději vykřesal týmu zpod Vladaře přesným zásahem do černého před odchodem do šaten Kliment. Naopak po změně stran naději rychle zase vymazal muž zápasu Jakub Diviš, který zařídil svému týmu opět dvoubrankový náskok.

„Byla to velká škoda. Myslím si, že třetí inkasovaná branka byla zlomová. Od té doby totiž Stará Role na hřišti dominovala. Ve všech směrech byla lepší,“ míní trenér Žlutic.

Velkou postavou utkání pak byl již zminovaný starorolský záložník Jakub Diviš, který nasázel Žluticím čtyri z celkových pěti branek. „Já se divím, že Kuba Diviš hraje ve StaréRoli. Jeho kvality jsou na divizi, hrál velmi dobře,“ pochválil netradičně soupeře Kvasnička.

Žlutice tak na úvod druhé části přeboru dostaly řádnou fotbalovou facku. „Je to dobře, že to přišlo takhle brzy. Hráči si mysleli, že se soupeř porazí sám. Aspoň tak opět spadli tvrdě na zem, i když porážka určite mrzí, jelikož jsme jeli k utkání s cílem získat alespoň bod. Nestalo se tak, ale musíme se z porážky rychle oklepat, jelikož je to teprve začátek a před námi je ještě hodně utkání,“ hodnotil Kvasnička.

V příštím utkání se pak tým Žlutic představí v domácím prostředí, ve kterém v rámci derby přivítá lídra tabulky SK Toužim.„Tohle utkání bude zcela jiné, urcite nebude chybět nasazení a bojovnost. Bude to trochu vyhecované utkání, ale k tomu to patří, doufám, že urveme aspon bod,“ přeje si Kvasnička.