Vítězný gól si připsal David Zucker, i když to vypadalo, že se do utkání již nezapojí. Na konci první třetiny celá KV Arena zkameněla a sledovala, co se děje. Petr Jelínek dohrál Davida Zuckera ve středním pásmu, ten zůstal ležet s vyraženým dechem. „Zpracoval jsem si puk a hned jsem ho odehrál. Pak mě hráč Slavie normálně dohrál. Bylo to čisté tělo, ale vyrazil jsem si dech. Nemohl jsem si ho nahodit a čekal jsem, až mi někdo pomůže," vzpomínal na nepříjemnou událost Zucker s úsměvem a pokračoval: „Bez vědomí jsem nebyl, jenom jsem nedýchal."

Lékař po utkání poznamenal, že při vytahování jazyka Zuckerovi ho hráč neúmyslně pokousal. „Jestli to tak bylo, tak o tom nevím. Já si myslím, že jsem zapadlý jazyk neměl. Pouze jsem se nemohl nadechnout. Kdybych dostal ránu do hlavy loktem, tak se určitě nezvednu," přidal. David Zucker byl po utkání vyhlášen hvězdou utkání. „Nevím, za co jsem byl vyhlášen hvězdou utkání. Možná za bojovnost, ale to si zasloužilo více hráčů. Makali jsme jako tým a šli jsme si pro body. Ano, druhá třetina nebyla z naší strany ideální, ale to jsme byli po obdržené brance trochu opaření. Ve třetí třetině jsme se dostali zpátky do hry a můj gól nás uklidnil. Poté co jsme přidali čtvrtý, tak jsme věděli, že vyhrajeme," ve zkratce popsal Zucker utkání.

Druhá třetina Energii nevyšla, a to nejen kvůli inkasované brance. „Slavia přidala na důrazu a hrála hodně do těla. My jsme jim to nevraceli stejnou měrou. Měli jsme být stejně důrazní. Do zápasu bychom se vrátili mnohem dříve," přiznal Zucker chybu při hře celého týmu. Z KV Areny se po letech, respektive vůbec poprvé, co v ní Energie působí, stává nedobytná pevnost. „Domácí prostředí je pro nás velice důležité. Měli bychom stabilně získávat tři body a obětovat se po všech stránkách. Ano, dovézt body z venku je důležité, ale domácí prostředí musí být naší výhodou," konstatoval.

Ale venku jsou Karlovy Vary poloviční. „V Pardubicích nám utekl začátek. Kdybychom dokázali vstřelit vyrovnávací branku v přesilovce pět na tři, tak jsme určitě bodovali," myslí si Zucker. Následně další dvě utkání odehraje Energie v Brně a Chomutově. „Když budeme hrát důsledně do obrany a proměníme šance, které budeme mít, tak si jistě nějaké body dovezeme. Naše nevyužité možnosti ovlivnily utkání v Pardubicích, kde jsme po bodech sahali," dodal David Zucker po utkání.