Jihlavě se povedl úvod zápasu, protože už v 11. minutě Vaculík proměnil pokutový kop za ruku jednoho z domácích hráčů. Penalta se kopala po přímém kopu hostí, když střílející hráč trefil ruku hráče ve zdi. Vysočina měla další šance v závěru poločasu, ale Kosaka vychytal gólman Krbeček a Teplý pak zblízka netrefil odkrytou branku. "Vyhráli jsme jenom 1:0, ale na to se za pár dní nikdo ptát nebude," poznamenal po utkání střelec Vaculík a pokračoval: „Mohli jsme vést do přestávky větším rozdílem, ale bohužel jsme se nedokázali vícekrát prosadit, i když jsme k tomu možnosti měli." Vyrovnání v 58. odmítl domácí Šollar, který hlavou přestřelil. Jihlava mohla dvě minuty před koncem pojistit vedení z druhého pokutového kopu, ale ten neproměnila. „Nechci sahat rozhodčímu do svědomí, ale kdo utkání viděl, tak nad odpískáním této penalty jen kroutil hlavou," poznamenal na adresu hlavního rozhodčího Berky trenér karlovarských Buldoků Pavel Medýnský.Tým z Vysočiny i tak těsný náskok udržel a spravil si sebevědomí po třech ligových prohrách za sebou. „Domácí hráli tvrdě a my jsme museli podstoupit hodně soubojů. V tom je pohár nevyzpytatelný. My jsme jeli do Varů pro postup a máme ho. Takže nakonec spokojenost," dodal kapitán Vysočiny Vaculík. Karlovy Vary si vypracovaly v posledních dvou minutách několik šancí, ale branka nepadla. „Kdybychom měli více štěstí, tak jsme mohli utkání vyrovnat. Ano, fotbalovost byla na straně Jihlavy, ale nemohu říci, že by nás nějakým obrovským rozdílem přehrávali. Nebojím se tvrdit, že utkání bylo vyrovnané. Jak naši kluci, tak hráči Baníku, kteří přišli, makali na sto procent," pokračoval v rozboru utkání Medýnský. Domácího trenéra mrzely zahozené šance. „Mohli jsme se prosadit po rohovém kopu, ale nepovedlo se," dodal.

Karlovy Vary – Vysočina Jihlava 0:1 (0:1). Branka: 11. Vaculík z pen. Rozhodčí: Berka. Diváci: 250.

Buldoky čeká utkání venku, jedou do Kunic

Po bezbrankové remíze se Štěchovicemi čeká karlovarské Buldoky další třetiligový duel. Tentokrát v sobotu zavítají do Kunic. Utkání začíná v 16 hodin.
Kunice v domácím prostředí body jen tak nedávají. „Hrají výborně a kombinačně. Byl jsem se podívat na několika utkáních. Jsou farmářským celkem Dukly Praha a to by mohlo být pro nás dobré, protože Dukla také hrála pohár České pošty. Dá se tak předpokládat, že by zase tak moc posíleni z A týmu být nemuseli. Jinými slovy, rozdáme si to sami mezi sebou," odhaduje trenér Pavel Medýnský. Cílem karlovarského týmu je bodovat. „Moc bodíků jsme neposbírali. Bohužel jsme v domácím prostředí třikrát remizovali a ty body do tabulky pravdy někde dohnat musíme," pokračuje.
Buldoci do utkání nenastoupí s útočníkem Mariánem Geněm, který je stále zraněný. „Nehrál ani v poháru a nedokážu říci, jak dlouho ještě bude mimo hru," uzavírá Pavel Medýnský.