Úvodní kolo týmů z našeho regionu se odehraje ve čtvrtek v Drahovicích, na hřišti FC Slavia Karlovy Vary. S výkopem ve 14 hodin.
T

ady se utká pětice mužstev o postup do regionálního kola a z něj již zamíří ty nejlepší týmy na finálový turnaj, kde se bude bojovat o hlavní cenu, a tou je letecký zájezd na zápas německé, španělské, italské, nebo anglické ligy, dle svého výběru.

V Drahovicích nebudou vedle karlovarských sklářů chybět také zástupci porcelánek. Ty bude reprezentovat akciová společnost Thun 1794. „Byli jsme osloveni společností Vltava Labe Media, se kterou již dlouhodobě spolupracujeme, a vzali jsme tuto příležitost jako výzvu,“ vysvětluje kapitán týmu z porcelánky Pavel Gábner.

Mezi cíle, se kterými zaměstnanci Thun 1794 vyběhnou na „plac“, patří hlavně zábava, případný výsledkový úspěch berou jako bonus. „Chceme si pořádně užít fotbalová utkání a zároveň se odreagovat,“ potvrzuje kapitán mužstva.

Pavla Gábnera fotbalová veřejnost dobře zná z fotbalových trávníků na Karlovarsku, v týmu porcelánky ale nebude z „profíků“ zdaleka sám. „V mužstvu je minimálně polovina fotbalistů, kteří aktivně hrají,“ prozrazuje.

Zástupci Thunu budou sázet hlavně na dobrou partu a kolektivní výkon. „Potáhne nás touha po vítězství,“ směje se Pavel Gábner, který ve společnosti Thun pracuje v pobočce v Nové Roli, ve strojírenském závodě.

O účast v týmu byl zájem. „Samozřejmě, jsme naší účastí nadšeni,“ říká Pavel Gábner.

Stejně jako ostatní mužstva, i porcelánka bude mít na místě své fanoušky z řad zaměstnanců i rodinných příslušníků. Borci z porcelánky také pokukují před začátkem turnaje po svých soupeřích. „Ano, sledujeme je, ale stále nevíme, co nás čeká. Týmy známe, ale nevíme přesně, kdo za ně vlastně nastoupí,“ přiznává kapitán Thunu.

Společnou přípravu zástupci porcelánky nechávají až na poslední chvíli. „Ano, připravíme se až těsně před zápasem,“ zůstávají v klidu zástupci jednoho z historicky nejznámějších zaměstnání v celém regionu.