Střelecké probuzení. Druhý nejlepší střelec krajského přeboru, žlutický kanonýr Matěj Strejček, dal o sobě opět řádně vědět. V ten pravý čas. Po překvapivém výprasku v úvodním kole jarní části krajského přeboru se Starou Rolí 1:5 měli hráči zpod Vladaře v domácí premiéře co napravovat.

Povedlo se. Na svém ´letišti´ si totiž vyšláply Žlutice na lídra tabulky Toužim, kterou pokořily 4:1. Tři góly si pak v tomto souboji připsal na své konto právě Strejček, který se tak gólově dotáhl v tabulce střelců na starorolského Diviše. Oba tak mají na svém kontě dvaadvacet branek.

„Utkání mělo vcelku vyrovnaný průběh, možná by se dalo spíše říci, že v prvním poločase měli toužimští hráči mírnou územní převahu a i ve statistice držení míče byli pravděpodobně lepší,“ vysvětloval Strejček.

Žlutice šly do utkání s jediným cílem – neinkasovat a brzo vstřelit rychlou branku. „Pro nás bylo velmi důležité, že se nám povedlo neinkasovat během prvního poločasu, a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu. Pravděpodobně klíčový okamžik zápasu podle mě přišel hned na začátku druhé půle, kdy se nám podařilo vstřelit vedoucí branku,“ míní žlutický útočník.

Fotbalisté Toužimi tak museli během zbytku utkání otevřít svou obrannou linii, což bylo pro Žlutice jako voda na mlýn.

„Toužim tak musela s přibývajícím časem hru otevřít a pokusit se také skórovat, tím pádem se začaly nabízet možnosti rychlých protiútoků, které se nám dařilo využívat. Hostům se podařilo korigovat skóre až za stavu 3:0 a to už bylo na zvrat pozdě. Myslím si, že utkání mělo vcelku vysokou úroveň a divákům, kterých přišlo na krajské poměry relativně hodně, se muselo takto strávené sobotní dopoledne líbit. Navíc se mi střelecky dařilo, takže jsem moc spokojený,“ pochvaloval si Strejček.