Za jídlem 18.10.2020 8 Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je…
Za jídlem 12.10.2020 5 Podzimní saláty. Změnou ingrediencí se může stát z letního pokrmu hlavní chod Zdálo by se, že slova podzim a salát spolu nesouznějí. Opak je pravdou. Chutná a přitom odlehčená…
Za jídlem 7.10.2020 18 Zahradníci v maskách. V Ostravě pěstují ty nejpalčivější chilli papričky světa Neoficiální jedničkou mezi chilli je prý jakýsi Dragon's Breath (Dračí dech) objevující se…
Za jídlem 6.10.2020 7 Král české kuchyně Jaroslav Sapík: Je zázrak, že jsem se nedostal do průseru Jaroslav Sapík má v české gastronomii silné jméno. Přes pětadvacet let působil v pražském hotelu…
Za jídlem 30.9.2020 4 Netradiční recepty z dýně: zazářit lze s pomazánkou, polévkou i bábovkou Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit…
Za jídlem 28.9.2020 4 Recepty se švestkami: knedlíky jako klasika, chilli omáčka jako exotika Švestky jsou v našich končinách velmi oblíbeným ovocem, které má nejen v kuchyni široké využití.…
Za jídlem 27.9.2020 5 Večeře, které ušetří čas. Tyto recepty jsou hotové za pár minut V dnešní uspěchané době nikdo nechce strávit věčnost u plotny. Díky našim receptům na rychlou…
Za jídlem 22.9.2020 6 Svačinky nejen pro školáky: nejsou časově náročné a děti je milují Nejen dětem, ale i rodičům začal v září školní kolotoč. Zkuste naše tipy na jednoduché svačinky,…
Za jídlem 16.9.2020 10 Jedinečné recepty z dovolené: zavzpomínat na léto v cizině lze i doma v kuchyni Inspiraci zahraniční kuchyní sbíráme na dovolené, protože takoví Italové, Španělé, Řekové,…
Za jídlem 13.9.2020 10 Jak poznat kvalitní burčák: Stačí se podívat, důležitá je barva i perličky Zkušení vinaři tvrdí, že dospělý člověk by měl za rok vypít tolik litrů burčáku, kolik má krve v…
Za jídlem 30.8.2020 6 Sladké recepty pro zpestření léta: jsou jednoduché, lehké a osvěží Jsou rychlé, vypadají krásně a ještě lépe chutnají. Vyzkoušejte recepty na sladkosti, které si…
Za jídlem 26.8.2020 Chuť Srí Lanky spočívá v kari, králíka by tam ale nesnědli Kdyně na Domažlicku se na pár hodin ponořila do vůní a chutí exotické Srí Lanky.
Za jídlem 23.8.2020 5 Židovské jídlo: kuře, šoulet a chlebíček. A navrch limonana Židovská kuchyně je velmi rozmanitá, vždyť zahrnuje množství pokrmů ovlivněných místní kuchyní…
Za jídlem 13.8.2020 7 Houby na talíři: Jedinečné recepty, které neodmítne ani mlsný jazýček Už rostou! A nejen babky, ale i hřiby či lišky. Vydejte se s košíkem do lesa a pak se svými…
Za jídlem 9.8.2020 6 Směs na topinky nebo domácí kečup. Uchovejte si zeleninu na pozdější čas Pokud vám doma přebývá větší množství rajčat a další zeleniny, můžete ji díky našim receptům…
Za jídlem 2.8.2020 4 Špagety nebo palačinky. Přinášíme recepty na nejlepší prázdninová jídla pro děti Vařit pro děti nebývá zrovna jednoduché. Bývají velmi vybíravé a trefit se do jejich apetitu je…
Za jídlem 26.7.2020 26 Becherovka i olivy. Zmrzlina jde vyrobit téměř ze všeho Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu, labužníci dávají…
Za jídlem 25.7.2020 5 Česká ryba v létě? Ideální. Je dostupná i dietní a recepty z ní chutné Mezi nejtypičtější tuzemská jídla patří sice svíčková na smetaně či vepřo knedlo zelo, ale ani…
Za jídlem 23.7.2020 7 Test grilovacích koření: jsou plné soli, nejvíce jí obsahoval výrobek od Vitany Grilovací sezona je v plném proudu a k dobrému masu, sýrům či zelenině patří také různé kořenící…
Za jídlem 22.7.2020 15 Velký test nanuků: Zabodoval tradiční Míša, kalorickou bombou je Magnum Prodej zmrzlin v letním období výrazně roste. Mezi nejoblíbenější výrobky patří nanuky na dřívku.…
Za jídlem 18.7.2020 5 Recepty do plavek: pochutnat si lze i bez výčitek, a není to žádná věda Plavková sezona je tu. Pokud nejste spokojeni se svou postavou, necítíte se dobře, existuje…
Za jídlem 16.7.2020 12 Párek a burger jsou nejoblíbenější. Na koupalištích se však daří i kuskusu Venku je parno, slunce svítí, obloha bez mráčku. Ideální čas vyrazit k vodě. Jak však zahnat hlad…
Za jídlem 11.7.2020 6 Recepty na sladká pokušení. Z jahod či třešní lze vykouzlit pohádkové pokrmy Sezona jahod a třešní je krátká. Lidé však neponechávají nic náhodě a dávají je často zmrazit,…
Za jídlem 6.7.2020 5 Jedinečné recepty na ovocné knedlíky: těsto lze udělat z jogurtu i tvarohu Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý.…
Za jídlem 4.7.2020 5 Pivní kohout kokrhá v Blatné. Jeho tajemství leží i na dně artézských studní Už od 15. století v jihočeské Blatné vědí, jak se vaří pivo, a s několika přestávkami to dělají…
Za jídlem 2.7.2020 13 Jídlo v „závodce“ boduje. Je levné a většinou kvalitní, ukázal průzkum Závodní stravování se mezi zaměstnanci těší velké oblibě. Vyplatí se, obědy jsou většinou levné a…
Za jídlem 30.6.2020 5 Nebojte se zeleniny. Existují recepty, které jsou chutné i vydatné Na zeleninové pokrmy kouká mnoho lidí skz prsty. Neprávem. I recepty bez masa nebo v kombinaci…
Za jídlem 24.6.2020 6 Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva /Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název…
Za jídlem 21.6.2020 4 Řezník s motýlkem Aleš Peterka. I korporát lze vyměnit za zástěru a nestrádat Dobrých řezníků není nikdy dost, proto vždycky potěší, když narazíte na nově otevřený, kvalitní…
Za jídlem 19.6.2020 7 Grilování tak trochu jinak: zkuste tofu špízy nebo kuře v jogurtu Grilované pochoutky máme všichni rádi, existuje spousta receptů na skvělé pokrmy, ale většinou…
Za jídlem 7.6.2020 5 Jarní recepty snadno a rychle: bábovka s čokoládou či slaný koláč Čtyři pokrmy ve stylu jarní všehochuti. Zkuste hráškový krém, masové kuličky, slaný koláč s…
Za jídlem 1.6.2020 14 Od plotny do obleku. Hoteliér Jiří Gajdošík: I z holandského řízku může být hit Jiří Gajdošík se po střední hotelové škole několik let živil jako kuchař v Německu, Rakousku či…
Za jídlem 29.5.2020 6 Žahúři v Jindřichově Hradci. Unikátní kuchařka provede bramborovou historií Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny…
Za jídlem 28.5.2020 6 Je tu období chřestu: Jak na recepty s křehkým pokladem? Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako…
Za jídlem 19.5.2020 6 Objevte jedinečné recepty, po kterých vaše imunita zajásá Pro obranyschopnost vašeho organismu můžete na jaře udělat mnohé. A v kuchyni to začíná. Dopřejte…
Za jídlem 17.5.2020 5 Pomazánka, polévka i závitky. S kopřivami se v kuchyni dají dělat zázraky V jarním jídelníčku by neměla chybět ani tradiční bylinka , a to kopřiva. Vyskytuje se na mnoha…
Za jídlem 14.5.2020 5 Jarní recepty: budete se po nich cítit lehce a ještě si pochutnáte K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte…
Za jídlem 7.5.2020 6 Rychlé moučníky: hotové jsou raz dva a odměnou je neodolatelná chuť Tvarohový koláč s drobenkou, mramorová buchta, jogurtová buchta s ovocem, perník s čokoládou. S…
Za jídlem 5.5.2020 15 Tajemství polévky Boršč: od zkaženého masa s červy až do tuby ve vesmíru Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč…
Za jídlem 30.4.2020 6 Zdravé saláty: recepty, při který člověk nemusí mít výčitky svědomí Saláty připravíte snadno a suroviny na ně určitě budou v každé domácnosti. Navíc jsou zdravé a…
Za jídlem 25.4.2020 20 Fenomén jménem řízek: není to pouze o klasice, existuje více receptů Celý svět jezdí na řízky do Vídně, ale jen u nás umíme dělat s naklepaným masem opravdová kouzla.…
Za jídlem 21.4.2020 4 Nádivky nejsou jen záležitostí Velikonoc. Za tyto recepty sklidíte obdiv Zkusili jste někdy připravit kuře s nádivkou? Že byste si netroufli? A přitom nejde o žádnou vědu…
Za jídlem 15.4.2020 6 Mrkev, celer, jablka? Recepty z ovoce a zeleniny nemusejí být vždycky nuda Začíná jaro, zima je pryč, ale zahrádky nám toho ještě mnoho neposkytnou. Ale ani tak to nemusí…
Za jídlem 12.4.2020 8 Sladké velikonoční mámení: Vyzkoušejte tři top recepty z oblíbených pořadů Malovaná vajíčka, beránek či nádivka a sváteční televizní program. To jsou věci, bez nichž si…
Za jídlem 10.4.2020 3 Špenátové řezy nebo cibulačka. Zkuste na Velký pátek tradiční recepty z Šumavy Na Velký pátek se držel půst. V některých krajích se toto pravidlo dodržovalo velmi striktně.…
Za jídlem 7.4.2020 15 Velký test mouky před Velikonocemi: vyšší cena neznamená vyšší kvalitu Mouka obvykle patří mezi stálé zásoby každé domácnosti. Ta hladká má v kuchyni nejširší využití.…
Za jídlem 6.4.2020 8 Nechcete pečivo z obchodu? Upečte si ho díky těmto receptům doma V době, kdy se člověku kvůli hrozbě koronaviru na žádné nákupy příliš nechce, je dobré si…
Za jídlem 2.4.2020 8 Rychlý oběd? Těmito recepty s těstovinami neztratíte čas ani chuť Každý někdy ocení recept na dobré jídlo, které si připravíte za několik minut. Pokud jste navíc…
Za jídlem 23.3.2020 6 Martin Legaza v pouhých osmnácti uchvátil Česko. Receptům dal myšlenku Osmnáctiletý student Martin Legeza, který loni v září vydal kuchařku s názvem 12 měsíců v české…
Za jídlem 19.3.2020 13 Tak se peče pizza pro zdravotníky, policisty a hasiče. Zdarma /FOTOGALERIE/ Velký a hlavně pozitivní ohlas u veřejnosti má rozhodnutí ostravské restaurace…