Jak na Masarykovo cukroví
Většího vlastence mezi cukrovím nenajdete. Favorit našeho prvního prezidenta spoléhá na křehké kousky lískových ořechů v kakaovém těstě.
Suroviny na dva plechy
- 300 g hladké mouky
- 200 g lískových oříšků
- 200 g másla
- 3 lžíce holandského kakaa
- 1 žloutek
Postup receptu na Masarykovo cukroví
- Ořechy na hodinu namočte do studené vody, pak je osušte a nahrubo nasekejte.
- Mouku, kakao, žloutek a máslo promíchejte a vypracujte hladké těsto. Přidejte do něj ořechy a vytvarujte dva válečky o průměru 3 cm.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
- Druhý den válečky nakrájejte na kolečka silná 0,5 cm, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
- Po vyjmutí můžete část ještě teplých koleček obalit v moučkovém cukru.
zdroj: Gurmet