Kuřecí placičky se sýrem

Ingredience: 4 kuřecí steaky (=stehenní řízky, jde to i s prsíček, ale stehno je šťavnatější), 2 velká vejce, lístky bazalky, půl citronu, sůl, oblíbené koření, 100 g oblíbeného tvrdého sýra (třeba cheddar), lžička bramborového škrobu + cokoliv co máte rádi – třeba jarní cibulka, česnek, pórek, žampiony, niva, slanina… (lze obměňovat různými surovinami)

Postup: Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kostičky, lehce osolíme, pokapeme citronem a v misce smícháme s vajíčky, natrhanými lístky bazalky, nakrájeným sýrem na kostičky, oblíbené koření a taky lžičku bramborového škrobu. Všechno smícháme a na pečící papír na plechu lžící tvoříme placičky (toto vyjde tak na 11 kusů, na 2 plechy). Pečeme na 175°, cca 20 minut, dozlatova, do propečena, ale nesušte to tam příliš dlouho. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou či zeleninou nebo salátem. Můžete přidat i oblíbený dip.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. Je autorkou blogu Markéta v troubě. O své umění se s Vámi pravidelně podělí v našem seriálu. „Vaření a pečení je pro mě největší koníček a baví mě dělat dny lahodnější a krásnější. Nejvíce mě hřeje u srdce, když mi ostatní posílají fotky povedených pochoutek, které vytvořili právě na základě zveřejněných receptů. Tak se nechte inspirovat také a třeba si obohatíte svůj repertoár jídel, která si vaříte doma,“ říká Markéta s úsměvem.

Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.

Pomazánka z droždí
Recepty pro posílení imunity: Pomáhá droždí, zelí i šípek