Zeleninové smažené placky

Budeme potřebovat

  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 150 g tvrdého sýra – cheddar nebo gouda
  • 2 vejce
  • hrst strouhanky
  • sůl
  • nasekané bylinky
  • zakysaná smetana
  • polníček
  • svazek ředkviček
  • příloha – hranolky do trouby

Postup:

Cuketu nastrouháme nahrubo, zlehka osolíme a necháme 20 minut stát. Poté vymačkáme a vylijeme veškerou vodu, kterou cuketa pustila.

Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky či koření strouhanku dle potřeby. Tvarujeme tenké placičky a opékáme na pánvi z obou stran dozlatova (můžete dělat i v troubě, na pečicím papíře).

Zkoušeli jsme k nim hranolky do trouby ve tvaru V, se kterými se i skvěle nabírá dip. Supr příloha a večeři máte do půl hodiny na stole.

Podáváme se salátem z polníčku a ředkviček, přidáme také jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.