A budou chtít navázat na výhru v minulém kole na palubovce slovenských mistryň v Michalovcích (30:27), kterou tak částečně daly zapomenout na předchozí domácí porážku se Šaľou (24:26). Další domácí zaváhání už však nechtějí svěřenkyně slovenského kouče Petera Sabadky připustit.

„My jsme však připraveny vézt se na vítězné vlně, navázat na úspěšný zápas proti Michalovcím, a připsat si tak první výhru před domácím publikem,“ vzkázaly hráčky věrným fanouškům na facebookovém profilu klubu.

Dominik Buček, záložník TJ Sokol Lázně Kynžvart.
Musel jsem klukům po zápase šoupnout nějakou tu flašku, říká pětigólový Buček

Vstupenky jsou v předprodeji ještě dnes v restauraci Penzionu nad halou a v Mariánských Lázních v Pilsner Urquell Baru. „Občerstvení bude zajištěno před zápasem, během něj i po něm a i na tomto utkání vám načepuje Master Bartender Tereza Paurová naprosto luxusní plzničku,“ lákají pořadatelé.

Zlín zatím oba interligové zápasy v této sezoně prohrál. Na úvod padl na hřišti mistrovského Mostu 28:36 a pak nestačil ani doma na pražskou Slavii (25:36). Na třetí pokus tedy prahne po výhře.

Ilustrační foto.
Kynžvart zničil Starou Vodu, Milhostov bral první výhru

Na západ Čech přijede Zlín povzbuzený vítězstvím ve 3. kole Českého poháru v Hodoníně (30:29). Házená Lázně Kynžvart vstoupila do pohárové soutěže včera, ale utkání v pražských Kobylisích skončilo po uzávěrce vydání.

Sobotní utkání bude specifické pro novou kynžvartskou asistentku Lenku Černou, která se Zlínem získala ještě jako aktivní brankářka jeden ze svých čtyř titulů mistryň České republiky.