„Chtěly jsme navázat na výborný výkon proti Mostu, ale nepodařilo se nám to, je to obrovská škoda,“ narážela Annamaria Patrnčiaková na předešlé utkání s Mostem, ve kterém Kynžvart přišel o bodovou radost až v poslední sekundě, když musel skousnout těsnou prohru 20:21.

Do zápasu lépe vstoupily slávistické hráčky, které si od úvodu držely náskok, jejž dokázaly před první sirénou navýšit na pět bodů, 15:10. „Trenér nás během přestávky upozorňoval, kde děláme chyby a jak je máme odstranit,“ přiblížila atmosféru v kabině během poločasové přestávky dvaatřicetiletá hráčka.

Sharks zapsali o víkendu na para hokejový účet šest bodů, když porazili Havířov 6:2 a poté nováčka z Ostravy 8:2.
OBRAZEM: Mladé pušky Sharks opět řádily, Vary připsaly doma šest bodů

Po změně stran se sice hra Kynžvartu zlepšila, ale na kýžený obrat to nestačilo. Naopak slávistky si výhru s přehledem pohlídaly. Zajímavostí zápasu byl výkon exkynžvartských hráček v trikotu vítěze, když Martina Weisenbilderová nasázela svému bývalému zaměstnavateli sedm branek, Nikola Švihnosová pak branky čtyři.

„Po pravdě si myslím, že nám absentoval pohyb, udělalo se velmi mnoho technických chyb a v neposlední řadě neproměňování šancí,“ přemítala Patrnčiaková, co všechno Kynžvartu, který si připsal na konto třetí interligovou porážku, v utkání chybělo.

Další utkání odehraje Kynžvart v domácím prostředí v sobotu 22. října, kdy bude hostit v 7. kole v rámci západočeského derby DHC Plzeň. „Musíme se dobře připravit a vyvarovat se hrubých chyb v obraně a samozřejmě v útoku. Nemůžeme si dovolit dělat zbytečně technické chyby,“ nabádá slovenská hráčka, čeho se musí Kynžvart v derby vyvarovat.

„Také bude důležité nastavit všechno tak, abychom se vrátily zpět na vítěznou vlnu,“ přeje si návrat na dvoubodovou vlnu kynžvartská sympaťanda.

DHC Slavia Praha – Házená Kynžvart 25:20 (15:10). Nejvíce branek: Weisenbilderová 7, Švihnosová 4, Vostárková 3, Holeňáková 3 – Königová 4, Bezruková 4, Patrnčiaková 4. Rozhodčí: Marek Bareš – Jakub Uhlíř. Sedmimetrové hody: 7/5:4/1. Vyloučení: 1:2. Diváci: 240.