„Roli favorita přijímáme,“ hlásí z tábora Kynžvartu Lenka Černá, bývalá československá a později česká reprezentantka v házené, hrající na postu brankářky, která kryje záda v pozici asistenta trenéra Peteru Sabadkovi. Co očekává od sobotního duelu a co bude hrát důležitou roli, aby Kynžvart proti poslednímu týmu tabulky uspěl? To prozradila v předzápasovém rozhovoru.

O víkendu budete s ohledem na postavení v tabulce tvrdit před svými fanoušky roli favorita, když budete hostit poslední Stupavu. Jak tuto roli vnímáte?

Víme, že i takové zápasy jsou nebezpečné, nepřipouštím si podcenění. Naše výkony jsou celkově skvělé, chceme navázat na vítěznou vlnu z posledních zápasů. Pracujeme na detailech, zejména nám jde o to, kvalitativně vyvážit oba poločasy, tak abychom je odehrály se stejně dobrou úrovní. Stupava v domácím prostředí již podala vyrovnané výkony, například těsná prohra o gól s Porubou, a dokonce bodovala i na soupeřově hřišti, kdy uhrála remízu ve Zlíně.

Kynžvart si střihne roli favorita, dorazí poslední Stupava.Kynžvart si střihne roli favorita, dorazí poslední Stupava.Zdroj: Házená Kynžvart

Tato utkání jsou však vždy ošidná, jelikož Stupava nemá co ztratit, ba naopak, může jen získat…

Stupava má oproti minulé sezoně posilněný kádr, když v této sezoně disponuje kvalitním brankářským postem. Jsme si vědomy, že mají střelecky úderné hráčky na postu spojek, které disponují dobrou střelou ze středních a větších vzdáleností, ale forma naší brankářské dvojice Novotná, Srpová je velmi dobrá, můžeme se na ně spolehnout, protože jejich výkonnost je v současné době nejlepší v interlize.

Co tedy bude důležité, abyste duel přetavily, dalo by se říct, v povinné vítězství?

Na utkání se připravujeme ve stejné vážnosti jako na každého jiného soupeře. Je skvělé, že i Stupava konečně pozná naše bouřlivé domácí prostředí, když v sezoně 2020/2021 jsme odehrály naše domácí utkání ve sportovní hale v Chebu, a bude moct zažít naši krásnou sportovní atmosféru s fanoušky, kteří nás zápas od zápasu ženou kupředu a jsou naším hnacím motorem.