„V kabině panovala euforie,“ přiblížila kynžvartská spojka Veronika Dvořáková, co následovalo po utkání v kabině vítěze po cenném skalpu.

„Pro nás to bylo hodně důležité vítězství, obzvlášť po nepovedeném utkání se Slavií,“ vracela se sympatická blondýnka k propadáku na palubovce pražského celku. Tentokrát to však byl jiný Kynžvart.

Kynžvart smetl v derby Plzeň, vyhrál 35:25.
Házenkářky Kynžvartu přetavily derby ve svou exhibici, Plzeň dostala na frak!

„V utkání jsme vedly od první až do poslední minuty, z čehož máme velkou radost,“ pochvalovala si Dvořáková, která navíc derby gólově otevřela a i uzavřela.

„Určitě to potěší, ale spíše jsem ráda, že se střelecky dařilo celému týmu a nastřílely jsme pětatřicet branek,“ poukazovala skromně hráčka Kynžvartu.

Prakticky po prvním poločase bylo o vítězi rozhodnuto, to si totiž Kynžvart vystřelil devítibrankový náskok, když první polovinu zápasu vyhrál 18:9.

„Byly jsme velmi dobře připravené po taktické stránce. Chtěly jsme hrát rychlou házenou a to se povedlo. Navíc rozhodla aktivní obrana, kdy jsme soupeře donutily k chybám. Vše však začíná od brankářky a Sába chytila tři sedmičky, a když jsme k tomu přidaly úspěšnost ve střelbě, která nebyla špatná, tak nám to všechno klaplo,“ vypočítávala s úsměvem Dvořáková, co derby nakonec rozhodlo.

Pro Kynžvart to tak byla po nevyrovnaných výkonech pořádná vzpruha do dalších utkání. „Pro nás určitě důležitá a cenná výhra. Máme na čem stavět, jen musíme na výhru a výkon z derby navázat i v dalších zápasech a předvést možná ještě lepší výkony,“ doufá v navázání na skvělý výkon i v dalších zápasech Dvořáková.