„Ačkoliv jsme měli po celé utkání mírnou převahu a zahrnuli branku domácích 45 střelami (oproti 23 střelám Mostu), dostali jsme lekci z produktivity a nakonec odešli z ledu poraženi,“ hodnotil Karel Makovec z HC Baník Sokolov.

Utkání začalo v solidním tempu, ale hra byla neurovnaná, na obou stranách s mnoha nepřesnými rozehrávkami. „Oba brankáři si sáhli několikrát na kotouč, ale nakonec lépe střelecky začali domácí, po necelých šesti minutách měli díky Janu Alinčovi těsný náskok 1:0,“ poukázal Makovec.

Ve druhé polovině první třetiny byli hosté viditelně lepším celkem, ale Kuchař v brance Mostu tahal jeden skvělý zákrok za druhým, skóre se tak neměnilo.

Velkou postavou domácích byl zmíněný hrající trenér Jan Alinč, který byl vždy u všeho, co ohrožovalo sokolovskou branku. „V čase 32:02 vybídl super přihrávkou svého spoluhráče Adama Kellersteina a ten zvýšil na 2:0,“ popisuje Makovec.

Baník sice neházel flintu do žita, ale Kuchař měl branku začarovanou. Situaci zdramatizoval až Roman Kašpar, který se trefil ve 36. minutě po asistenci Račanského a Trapla 2:1.

Hosté do třetí třetiny nastupovali odhodlaně, ale hned v úvodní minutě inkasovali zřejmě klíčový gól zápasu. „Hru jsme otevřeli, byli útočnější, ale Ondřej Kuchař měl svůj den a své mužstvo držel zuby nehty,“ konstatoval Karel Makovec. Domácí ještě upravili na konečných 4:1.

Vítězný tým vzpěračů TJ Baník Sokolov (Orság horní řada, druhý zprava)
Orság překonal 40 let starý rekord v nadhozu