V Přerově se baníkovcům dařilo dlouho držet bezbrankový stav, nakonec jejich snahu ve 44. minutě uťal gólem v přesilové hře Tomáš Šoustal. Sokolov se pak snažil, ale přes dobře organizovanou defenzivu soupeře se k zakončení jeho borci nedostávali.

Následovala další přesilová hra, nešťastné vyhození Jana Pohla a přesná střela kmenového hráče Komety Jana Süsse, a bylo to 2:0.

A protože ten samý hráč v poslední minutě skóroval ještě jednou, tentokrát do prázdné branky, znamenalo to, že jeli sokolovští z Přerova s prázdnou.

HC Baník Sokolov. Ilustrační foto.
Chance liga: Outsider z Benátek zpražil sokolovský Baník

„Sehráli jsme nešťastné utkání. My jsme celou dobu chtěli hrát a Přerov jen bránil, pak využil dvě přesilové hry a ty zápas rozhodly. Otázkou je, jestli kluky učit hrát taky pasivní hokej a bodovat nebo se je snažit herně posouvat na úkor bodů. Určitě nechci, aby se náš tým prezentoval pasivním stylem,“ hodnotil utkání sokolovský lodivod Martin Štrba.

Hned den nato měli Západočeši šanci na reparát, ten ale dopadl ještě hůře než zápas s Přerovem. Frýdek šel do vedení už ve druhé minutě hry zásluhou Daniela Kurovského, po zbytek první třetiny se sice hosté drželi, ale druhé dějství definitivně rozhodlo.

Opět neuběhly ani dvě minuty a polský útočník Filip Komorski navýšil v přesilovce na rozdíl dvou branek. Nedlouho nato na něho navázal Bartoš, po jehož gólu Adam Beran přepustil své místo v brance Oldřichu Cichoňovi. Ani on ale nebyl schopen zabránit dalším brankám. Po několika nevyužitých šancích Baníku si v přesilovce vzal slovo David Krenželok, vypálil, Cichoň jeho střelu vyrazil jen před sebe, a Jakub Šlahař se v dorážce nemýlil.

V deváté minutě třetí periody se blýskl sokolovský Marek Sloboda a po pěkné akci snížil na rozdíl tří branek.

Ale pár chvil nato při hře 5 na 3 ranou z pravého kruhu na konečných 5:1 navýšil Daniel Krenželok. „Podali jsme velmi ostudný výkon. V zápase s Přerovem jsme i přes porážku hráli dobře, takže vůbec nechápu, jak o 24 hodin později můžeme podat takovýto výkon. Zbývá nám posledních pět zápasů a pokud se nezlepšíme, tak se může stát, že dobře rozjetá sezona skončí špatně,“ zlobil se na své svěřence Štrba.

Hokejisté Baníku Sokolov se dnes představí svým fanouškům, když na svém stadionu přivítají ve 47. kole Chance ligy od 17.00 hodin Vrchlabí.