Český tým začal aktivně a první šanci měl Beránek. V pátém minutě při Wissmannově vyloučení pomohla brankáři Strahlmeirerovi po ráně Zámorského levá tyč. V čase 5:18 už se Říhův výběr radoval. Krejčíkovu střelu německý gólman vyrazil nad sebe a puk mu zapadl za záda a za brankovou čáru. Za 18 sekund to bylo 2:0. Fořt nejdříve Strahlmeirera u pravé tyče neprostřelil, ale následně objel branku a předložil kotouč Kolářovi, který snadno zvýšil.

Česká hokejová reprezentace - Ilustrační foto
Češi ztratili proti Rakušanům náskok, zvítězili až po nájezdech

Vzápětí šel pykat za faul vysokou holí na Wohlgemutha na dvě plus dvě minuty Řepík a hosté toho využili k vyrovnání. Bergmann se poté, co jeho první střela skončila mimo a po odrazu od zadního mantinelu neuspěl z dorážky Pföderl, napodruhé trefil. V polovině úvodní části se opět Bergmann po tlaku Němců pět vteřin po Řepíkově návratu z trestné lavice dostal k dorážce a upravil na 2:2.

Němci byli při chuti a Kováře otestoval Pföderl. Ve 14. minutě vrátil českému týmu vedení Tomášek, který na pravému kruhu oklamal Wagnera a střelou zápěstím prostřelil Strahlmeirera. V 18. minutě měl šanci karlovarský útočník Beránek, který se radoval až 40 sekund před koncem první části. Z rohu nahodil puk, německý gólman si jej srazil betonem za záda a Beránek v šestém zápase v reprezentaci oslavil první gól.

Hokejový tým České republiky sehrál ve středu přípravné utkání na znojemském zimním stadionu proti Rakousku.
Nervy proti Rakousku. Říha pak měnil reprezentační kádr

V úvodu druhé části se Němci ubránili při Daschnerově trestu a ve 25. minutě snížili, když se Nowak od modré čáry trefil do pravého horního rohu Kovářovy branky. Český gólman podržel tým po Michaelisově pokusu. Češi odpověděli pokusy Kubalíka, Hynka Zohorny, Řepíka, Tomáška a Sekáče. Ve 35. minutě mohl vyrovnat osamocený Kurth, ale Kovář skvěle zasáhl lapačkou. Vzápětí ujel Tomášek, ale Strahlmeier jeho blafák do bekhendu vykryl. V další dobré pozici minul Kubalík.

Boj v závěrečné části dlouho žádné šance nenabídl. Říhův tým se před její polovinou ubránil při trestu Tomáše Zohorny a oslabení zkrátil faul Tuomieho. Následnou přesilovku využil Mertl, který si vybruslil před branku a bekhendem vyzrál na Strahlmeiera. Při Mertlově trestu v čase 56:12 ještě zdramatizoval závěr Michaelis, ale Češi těsný náskok uhájili.

Česko - Německo 5:4 (4:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Krejčík (T. Zohorna), 6. Kolář (Fořt), 14. Tomášek (Červený), 20. O. Beránek, 52. Mertl (Sekáč, H. Zohorna) - 8. Bergmann (Pföderl), 10. Bergmann (M. Weber, Michaelis), 25. Nowak (Bokk, Loibl), 57. Michaelis (Bokk). Rozhodčí: Hribik, Pešina - D. Hynek, Zíka. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. Diváci: 5238.  

Česko: Jakub Kovář - Zámorský, Polášek, Kundrátek, Kolář, F. Pavlík, Krejčík, Mozík, Jordán - Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík - H. Zohorna, T. Zohorna, Sekáč - Tomášek, Fořt, Červený - O. Beránek, Mertl, P. Zdráhal. Trenéři: Miloš Říha starší, Robert Reichel a Karel Mlejnek.

Německo: Strahlmeier - Daschner, Schopper, Nowak, M. Weber, Bittner, B. Krupp, Wissmann, Wagner - Pföderl, Michaelis, Bergmann - Elsner, Noebels, Wohlgemuth - Bokk, Loibl, Tuomie - Kurth, Fauser, Höfflin - Ziegler. Trenéři: Toni Söderholm a Cory Murphy.

Petr Mrázek v dresu zámořského týmu Carolina Hurricanes
Mrázek prohrám nezabránil. Co šampionát?