Je tedy jasné, že na venkovní dvojzápas vyrážejí Západočeši s touhou toto své zaváhání napravit. První zápas sehráli včera v Přerově (pozn. red., skončilo po uzávěrce), další následuje dnes ve Frýdku-Místku.

„Moravoslezany“ zvýhodňuje to, že mají na rozdíl od svého soupeře třídenní volno, jelikož se včera měli utkat s Kadaní, která ze soutěže odstoupila.

HC Baník Sokolov. Ilustrační foto.
Chance liga: Outsider z Benátek zpražil sokolovský Baník

Frýdek je v nabité tabulce na jedenáctém místě a na šesté místo ztrácí čtyři body, ale musí koukat i pod sebe, protože na dvanácté Ústí má náskok jen dvou bodů. Pátý Baník si bude muset dávat pozor zejména na přesilové hry Frýdku, které jsou s využitím 25,15 % nejlepšími z celé Chance ligy.

Osmnáct přesilovkových bodů nasbíral polský útočník Alan Lyszczarczyk, který před sezonou přišel z nižších zámořských soutěží a hned se zařadil mezi velké opory Rysů. „Tripem na Moravu budeme chtít prohraný zápas s Benátkami odčinit a přivézt co nejvíce bodů,“ hlásí asistent sokolovského kouče Štrby Vojtěch Šik. Utkání 38. kola základní části vypukne v hale Polárka v 18.00 hodin.