Obránce Michal Gulaši si jel na závěr utkání popovídat s čárovým rozhodčím Štefanem Belkem, který neodpískal zakázané uvolnění, a padl pátý gól do prázdné branky. „Z mého pohledu si jel Martin Rohan pro puk a z ničeho nic rozhodčí roztáhl ruce a křičel hraj. Nevím, zda se to tak dělá, ale podle mne ne," popsal Gulaši situaci okolo páté branky a jeho výtka vůči rozhodčímu byla slyšet na celou halu, do které si našlo cestu jen něco málo přes 2100 diváků. „Hodně mě to rozhodilo. Byl jsem plný emocí, prostě mě to vytočilo," přiznal.

Zápas s Olomoucí podle jeho slov rozhodlo několik okamžiků. „Jednoznačně naše nevyužité šance, které jsme měli, a následně hrubé chyby, které jsme udělali. Olomouc nás potrestala, ale my jsme své možnosti nevyužili," posteskl si Gulaši.

Ve třetí třetině, když svítilo na ukazateli skóre 2:3, tak se domácí hokejisté snažili s výsledkem něco udělat, ale přes červený val soupeře, který stál před svojí obrannou modrou čárou, se prosadit nedokázali. „Je to hodně těžké, ale my si s tím musíme umět poradit. Je to jen na nás, jak soupeře překonáme. Měli jsme nějaký tlak, ale musíme dávat góly, jinak je to k ničemu," přidal.

Za stavu 2:2 byla Energie lepší a častěji hrála s pukem. „Opět se budu opakovat. Měli jsme využít jednu šanci a jít do vedení. Bohužel jsme si nedokázali s tím poradit a prohráli jsme," konstatoval.

V zápase se jela dvě trestná střílení a obě byla proměněna. „To se sice tak často nevidí, ale vyplynulo to ze hry," dodal.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 3:5 (0:1, 2:1, 1:3). Branky a nahrávky: 22. T. Rachůnek (Marosz, M. Rohan), 27. Huna (Haščák, Bartek), 51. Marosz z trest. střílení – 19. Skrbek (Valenta), 38. Vyrůbalík (T. Mikúš), 42. T. Mikúš z trest. střílení, 49. Húževka (Skrbek, T. Mikúš), 60. Herman (Skrbek, Buc). Rozhodčí: Fraňo, Souček – Belko, Hynek. Vyloučení: 4:8, navíc Valenta (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2109.