Bílí Tygři z Liberce se momentálně nepohybují v patrech tabulky, kde by si sami přáli. Se ziskem osmi bodů jsou předposlední.

„Mám veliké přání. Byl bych rád, kdyby se Liberec u nás nechytil a nezačal postupovat tabulkou nahoru," přeje si před utkáním, jež začíná v 18 hodin, trenér Vladimír Kýhos.

Do utkání už zasáhne obránce Andrew MacDonald, který si v Karlových Varech zahraje po dobu výluky v NHL. „Je to technický obránce. Není to klasický Kanaďan. Nastupovat bude ve formaci s Petrem Gřegořkem. To znamená za útokem Lukáše Pecha," říká na úvod trenér Vladimír Kýhos. Start MacDonalda nebyl ale po jeho příletu do České republiky jistý. „Musely se vyřešit papírové záležitosti. To se vše stihlo, takže už s Libercem může hrát," pokračuje trenér.

Jak už bylo napsáno, Liberec se nepohybuje v patrech tabulky, ve kterých by chtěl hrát. „Začátek soutěže Tygrům nevyšel a budou to chtít tady změnit a
napravit. Budeme hrát dvě utkání s týmy, které na tom nejsou nejlépe, a naším cílem bude je nechat v tabulce pod sebou," určuje trenér jasný úkol pro
víkendová střetnutí s Libercem a v Českých Budějovicích.

Liberec se bude prezentovat důsledným, fyzicky náročným stylem. „Nenechají nás chvilku na pokoji. Budou dohrávat všechny souboje. Mají ve svých řadách Petra Nedvěda, který umí sebemenší zaváhání potrestat," varuje Vladimír Kýhos.