Karlovarští hokejisté ani napočtvrté na ruský tým nevyzráli. Chvílemi sice hosty dokonce přehrávali, hráči Ufy ale potvrdili své kvality.

Zápas začal náporem hostí, který vyústil v rychlý gól. Ufě k němu stačilo pouhých šedesát dva sekund. Aleksandr Pankov si nikým neobtěžován nabruslil před branku, a zasunul kotouč do sítě. Další pohroma pro Energii přišla v čase 3:56. K dorážce se dostal znovu Aleksandr Pankov, a podruhé v utkání zamířil přesně. Dvacet vteřin po druhé brance se do sebe pustili Svitov s Keithem, po krátké bitce dostali oba trest do konce utkání, a odebrali se do šaten.

Postupně se domácí začali osmělovat, Gulašiho střelu ale Tarasov zneškodnil. V přesilovce zase pálil z mezikruží Látal, ani on však neuspěl. Energetici měli zhruba od desáté minuty převahu, kouzlo Tarasovovi svatyně ale nedokázali prolomit. V dvojnásobné přesilovce dostal nabito Gulaši, ruský gólman jeho střelu vyrazil. Zaťovičův pas zpoza branky pro změnu nenašel nikoho z karlovarských.

Ve druhé třetině Energie nenavázala na výkon z konce první části, a převahu tak měli hosté. Tvrdou ránu vypustil Filatov, karlovarský brankář jí ale vyrazil mimo. O chvíli později propadla obrana a Pihlström se hnal sám na Mensatora. Ten se ale zaskvěl skvělým zákrokem, a nedal forvardovi Ufy šanci. V čase 25:29 se divákům v KV Areně ukázal také Tomáš Rolinek. Český útočník si v přesilovce čtyř na tři vzal puk a z úhlu trefil šibenici.

Domácí hokejisté se snažili, pevná obrana Ufy ale hrála spolehlivě. Až před Tarasova se probil Zucker, kotouč ale do branky nedostal. To se povedlo Gulašimu, kvůli posunuté brance se ale skóre neměnilo. A energetici nedokázali nic vytěžit ani z dvouminutové přesilovky pět na tři. Udeřit mohlo i na druhé straně, závar v brankovišti ale nakonec gólem neskončil.

Hned v úvodu třetí části pálil Saprikyn, domácí gólman ale jeho střelu vyrazil betonem. Ve 44. minutě už ale nestačil na střelu od modré, kterou tečoval Tomáš Rolinek. Hráči Ufy měli dále navrch, domácí tým se pouze bránil. Tarasova sice několikrát ohrozili v přesilovce, ani jedna střela se ale neujala.
V 53. minutě se diváci dočkali další bitky. Tentokrát se v souboji utkal Zubarev s Dustinem Kohnem. Energetici se dál snažili, Kumstátova teč ale skončila těsně vedle. Konec zápasu se zvrhl v sérii bitek a provokací. Další bitku obstarali Gulaši s Proškinem. Na ledě padal trest za trestem. V čase 57:30 se domácí konečně dočkali. Petr Pohl vypálil v přesilovce od modré, a puk skončil v síťi. O dvacet sedm sekund později se dostal Petr Pohl do dobré pozice, kterou proměnil v snížení na 2:4. Víc už ale domácí i přes nadějné šance nestihli.

HC Energie – Ufa 2:4
Branky: 58. Pohl (Košťál), 58. Pohl (Košťál) – 2. Pankov, 4. Pankov (Filatov), 26. Rolinek (Proškin), 44. Rolinek (Saprikyn, Koltsov). Třetiny: 0:2, 0:1, 2:1. Rozhodčí: Zubzanda, Florián – Gerát, Belko. Diváci: 1941.
HC Energie K. Vary: Mensator – Rohan, Prošek, Gulaši, Látal, Gründling, Kohn, Kloz, Parýzek – Zaťovič, Kumstát, Vachovec, Doležal, Keith, Pohl, Košťál, Skuhravý, Zucker, Polák, Koblasa, Heřman.
Salavat Julajev Ufa: Tarasov – Zubarev, Koltsov, Shulakov, Baranka, Blaťák, Isnagulov, Proškin, Gurkin – Trubačev, Gareev, Grigorenko, Filatov, Pihlström, Zinovjev, Gluchov, Rolinek, Paskov, Jemelin, Saprikyn, Mirnov, Svitov, Kuteikin.

(jho)