V úvodní dvacetiminutovce bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ovšem branky nepadly. Na ty si tisíc přítomných diváků muselo počkat až do druhé třetiny.

Do ní vstoupili energetici energicky a ve 23. minutě se mohli poprvé radovat, když si Lukáš Pulpán sjel na modrou čáru a pod lapačkou prostřelil Marka Mazance.

Od 36. minuty ovšem Varáci čelili dvojnásobnému oslabení, když byl vyloučen právě střelec Pulpán a místo vedle něho na trestné lavici zaujal Martin Weinhold. A Oceláři svou přesilovku využili již po pětadvaceti vteřinách, Aron Chmielewski poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde jej tečoval Tomáš Marcinko až za Habalova záda.

HC Energie Karlovy Vary
Energie ztratila dvoubrankový náskok a padla v prodloužení

„Tenhle gól nás trošku srazil, ale myslím si, že jsme se z toho dobře oklepali,“ komentoval inkasovanou branku karlovarský útočník Tomáš Redlich. Druhé dějství tak skončilo nerozhodně.

Pouhých jedenáct vteřin stačilo Ocelářům ze třetí periody, aby šli poprvé v utkání do vedení. Patrik Hrehorčák se ujal kotouče na pravém kruhu, odkud zcela osamocen propálil Habala ke vzdálenější tyči.

Západočechům se pak naskytla stejná příležitost jako předtím soupeři – tedy hra 5 na 3. Ačkoliv Energie tuto příležitost nevyužila, nakonec se jí podařilo vyrovnat pár vteřin po konci přesilové hry. Přes šířku kluziště vytvořili kombinaci Petr Koblasa a Tomáš Mikúš, kterému se podařilo dostat kotouč za třineckého gólmana.

Pak už se ale síť žádné z branek nezavlnila, a tak šli karlovarští borci pošesté za sebou do prodloužení. A v něm se lépe zadařilo domácím, v přečíslení dva na nikoho po Beránkově nahrávce úspěšně zakončil Tomáš Redlich, který rozhodl o bodu navíc pro svůj celek. „My potřebujeme sbírat body po více než po jednom, každá výhra se cení, protože těch zápasů do konce už moc není,“ řekl střelec rozhodující branky Redlich.

HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Exvarák Novotný proti Energii vychytal vítězství na nájezdy

„Kdybychom neměli lehkovážný vstup do třetí třetiny, navíc s dvojitým trestem, možná jsme mohli brát plný počet bodů. S Třincem dva body rozhodně bereme všemi deseti,“ doplnil jej karlovarský asistent Tomáš Mariška.

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 3:2pp (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0). Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Koblasa, Beránek), 51. T. Mikúš (Koblasa, Pulpán), 63. Redlich (O. Beránek) – 37. Marcinko (Chmielewski, M. Růžička), 41. Hrehorčák (M. Adámek). Rozhodčí: Pešina, Kika – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 1000.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Hladonik, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.