„Zápas jsme neodehráli vůbec dobře. Myslím si, že to bylo hodně špatné utkání z naší strany. Liberec hrál lépe a zaslouženě vyhrál. Měli jsme akorát jednu vyloženou šanci, když Tomáš Vondráček ujel v oslabení, a poté když měl trestné střílení. Jinak jsme brankáře Liberce moc neohrozili. Málo jsme stříleli. Bylo hrozně málo střel z naší strany,“ zlobil se na klubových stránkách člen trenérského štábu Karlových Varů Václav Skuhravý.

Kapitán Energie Tomáš Vondráček měl v letní přípravě zápasovou premiéru a ke spokojenosti měl daleko. „Je hodně věcí, ve kterých se musíme zlepšit. Myslím si, že nám dost chyběl pohyb a nefungovala přesilovka,“ řekl Vondráček.

Jedenatřicetiletý útočník měl vynucenou přestávku kvůli operaci třísel. „Měl jsem s ním dlouhodobé problémy. I když jsem trénoval naplno, od doby co jsme začali na ledě, tak jsem byl domluvený s trenéry, že nechci uspíšit start. Nástup v tomto zápase byl akorát,“ tvrdil.

Daniel Kružík.
Góly jsou takový bonus, hlavní je výhra, říká hokejista Kružík

Návrat do zápasového kolotoče nebyl pro Vondráčka zpočátku jednoduchý. „Trénink nikdy zápas nenahradí. Byl jsem mile překvapený, že jsem se cítil docela dobře, takže jsem spokojený,“ vysvětlil Tomáš Vondráček.

Právě on měl nejblíže ke vstřelení gólu Karlových Varů, ale trestné střílení neproměnil. „Led byl špatný. Chtěl jsem rychlou střelu mezi nohy, ale led byl fakt jako struhadlo a nepodařilo se mi dát razanci, jakou bych chtěl a netrefil jsem tu mezírku,“ mrzelo forvarda Energie.

„Jinak atmosféra byla super na to, že šlo o přípravný zápas,“ dodal Vondráček.

Další zápas hrají K. Vary v úterý na ledě Škody Plzeň.

S přispěním Jakuba Mahra

Václav Eismann.
Reprezentace pod trenérem karlovarských juniorů vyhrála. Blýskl se i Ebenstreit