Parta pod vedením trenérů Tlačila a Antonika má tak co napravovat. „Velice dobře jsme si vědomi toho, že jsme s Hradcem Králové letos neodehráli dobrá utkání. Udělali jsme si podrobný rozbor a naším cílem je tuto, řekněme, smůlu prolomit. To znamená, konečně jim dát také nějaký gól,“ říká na úvod kouč týmu z lázeňské metropole Jan Tlačil.

Jenomže čísla hovoří jasně. Obrana Mountfieldu je pro energetiky letos nepřekonatelná. „My nechceme překonávat jenom hru Hradce Králové, ale i jiných celků. Z našeho pohledu vidíme na naší hře posun. Příkladem může být utkání v Liberci. Velice dobře víme, kde nás tlačí bota. Jinými slovy musíme být v naší ofenzivní hře účinnější,“ přidává Tlačil.

Do posledních utkání nemohli trenéři počítat se všemi hráči. Mimo hru byli nemocní Pat Mullane a také Jakub Flek. „Jakub se uzdravil, takže do utkání naskočí. Pat je zatím stále mimo hru,“ říká kouč na adresu hráčů.

Kromě Jakuba Fleka, který by měl naskočit na pravé křídlo čtvrté formace, nechce trenér do sestavy moc zasahovat. „Opět se musím vrátit k utkání s Libercem. Složení formací se nám osvědčilo a moc změn dělat nechceme. Ano, Jakub chyběl. Jeho pohyb dělá soupeřům problémy. Takže jeho formace s Dávidem Grígerem a

Ondrou Beránkem by měla vnést do naší hry určité oživení,“ přeje si trenér.

Ale energetiky svazuje jedna zásadní věc. Tou je střelecká potence. „Já bych neřekl potence, ale účinnost. Naši hráči nejsou moc zvyklí na ten hokej, který se v poslední době hraje. To znamená, chtějí dávat takové ty hezké góly, ale ne ty udřené. Nesmíme se bát jít do brány a dorážet odražené puky. Ano, bolí to, ale přináší to efekt,“ dodává Jan Tlačil na závěr svých prognóz.

Duel s Hradcem Králové začne v KV Areně dnes v 18 hodin.