Vedení klubu s okamžitou platností odvolalo trenéra Vladimíra Kýhose a asistenta Martina Pešouta. O jejich nástupcích se jedná.

„Důvodem odvolání jsou poslední výsledky A týmu a postavení mužstva v tabulce. Přes to je naším cílem stále postup do play-off. Tyto důvody vedly k odvolání trenérů," řekl generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

Asistent trenéra je již jasný. Byl jím jmenován Jaromír Kverka, který se v sezoně 2009/2010 už jednou na lavičku prvního týmu podíval. V té době dělal asistenta Mikuláši Antoníkovi, po odvolání Josefa Palečka.

„Nabídku jsem dostal od pana Vaňka už v pátek a po kratší úvaze jsem jí přijal," řekl Jaromír Kverka svou první větu jako asistent A týmu, a to při cestě staršího dorostu na zápas v Letňanech. V minulých letech pracoval Kverka jako asistent Karla Mlejnka u juniorky, letos pak jako asistent Václava Eismanna u staršího dorostu. Jinak se věnuje skautingu. Mezi jeho tipy patřili třeba bratři Lukáš a Tomáš Klímové.

Týp povede Mlejnek

Vedení klubu dnes intenzivně jednalo o postu nového kormidelníka. Odpoledne klub oznámil, že tým prozatím povede Karel Mlejnek, nynější trenér juniorů hrajících MHL. „Zatím povede tým Karel Mlejnek, jinak trenér juniorky, která hraje Mládežnickou hokejovou ligu. Je jmenován jako hlavní trenér pro utkání v Litvínově, během reprezentační přestávky pak budeme pracovat na definitivním obsazení hlavního kouče," vysvětluje Vaněk.

Karel Mlejnek byl povolán dnes a to před několika málo hodinami. „Společně s Jardou Kverkou povedeme nedělní rozbruslení a následně připravíme tým na utkání v Litvínově. Jakmile jsem se dozvěděl, že bude trénovat A tým, tak jsem se hned na zápas začal připravovat," řekl kouč Mlejnek, který zrovna sledoval poslední zápasy Litvínova a vypisoval si poznámky.

Kdo bude definitivní trenér?

Během reprezentační přestávky se bude jednat o postu prvního trenéra. Jedním z kandidátů na tento post je právě Karel Mlejnek. „Je to jedna z variant. Nicméně to nebudeme předjímat. Já se momentálně soustředím na přípravu utkání v Litvínově," doplňuje Mlejnek.