První třetina přinesla jedinou branku, a to z hole Kristiana Reichela. Benjamínek v sestavě Vervy a syn legendy českého hokeje Roberta Reichela se zapsal do listiny střelců už v 5. minutě, když zužitkoval přihrávku Kubáta.

Ve druhé třetině padla také jedna branka. V přesilové výhodě stál na konci akce Dudy a Hořavy opětovně Kristián Reichel. Na trestné lavici seděl Rostislav Marosz za sekání.

Třetí třetinu začali energetici výborně. Hned při prvním střídání zamířil do černého po akci Benáka a Jakuba Svobody sváteční střelec Michal Vachovec.
Bohužel ze strany Energie to bylo vše. Navíc v závěru utkání družina Karla Mlejnka špatně střídala a přesilovou hru využil Pavlík.

Energie tak prohrála na ledě Vervy Litvínov 1:3 a s největší pravděpodobností ji již baráž nemine. Na předposlední Litvínov ztrácí šest bodů a na místo záchrany pak dalších devět.

„Pro nás to byl velice důležitý zápas a já jsem moc rád, že jsme ho zvládli. Jsme stále na dostřel Pardubicím a jsme si vědomi toho, že nás boj o vyhnutí se baráži ještě čeká," řekl ve zkratce po utkání kouč Vervy Radim Rulík.

Na straně energetiků bylo veliké zklamání. Tlak, který se snažilo vedení klubu vyvinout na hráče, se protentokrát minul účinkem. Herní klid na hokejky zelenobílých borců nevrátil ani večerní trénink po pátečním utkání s Vítkovicemi.

„Snažíme se hráče nabudit a věříme, že se to brzy zlepší. Nic jiného nám ani nezbývá. Co se týče utkání s Litvínovem, tak můžeme litovat našich zbytečných vyloučení a nevyužívání šancí," shodli se po utkání trenéři karlovarské Energie.

Litvínov – Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1). Branky a nahrávky: 5. K. Reichel (Kubát), 37. K. Reichel (Duda, M. Hořava), 59. Pavlík (Kubát, M. Hořava) – 41. Vachovec (J. Svoboda, Benák). Rozhodčí: Šír, Hrubý – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4176.
Litvínov: Petrásek – Kubát, Chaloupka, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo – Jánský, Hübl, Gerhát – Martynek, R. Hanzl, Trávníček – Duda, K. Reichel, M. Hořava – Jurčík, Válek, Piroš. Trenér: Rulík.
K. Vary: Závorka – T. Dvořák, Bičánek, Benák, J. Tomeček, Redlihs, M. Rohan, Baránek – Huna, Haščák, Vachovec – J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek – Bartek, Kůs, Koblasa – V. Tomeček, Osmík, Gorčík. Trenér: Mlejnek.