Šestý přípravný duel postavil hokejistům karlovarské Energie do cesty znovu Vervu Litvínov, tentokrát mezi domácími mantinely Realistic Areny.

Po první třetině mohli být spokojenější Karlovarští, kteří úvodní dvacetiminutovku vyhráli zásluhou gólu Kohouta ze 16. minuty 1:0. „Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, měli jsme dobrý pohyb a vytvářeli jsme si šance. V našem podání byla slušná,“ okomentoval dění na ledě v první části domácí asistent Tomáš Mariška.

Přípravné utkání HC Energie Karlovy Vary - HC Verva LitvínovZdroj: Kateřina Macečková

V prostřední dvacetiminutovce hosté po povedených tečích Jurčíka a Válka otočili skóre ve svůj prospěch. „Měli jsme tam velký výpadek, ztratili pohyb a nechali jsme soupeře, aby se vrátil do zápasu, a dokonce překlopil výsledek na svou stranu,“ nebyl Mariška spokojen s vývojem utkání.

Ve třetí třetině už to bylo ze strany Energie zase lepší. S vyrovnáním již po 34 vteřinách hry přispěchal z dorážky po akci Balána dobře číhající Flek 2:2. A i když se nepodařilo využít dvojnásobnou přesilovou hru, přece jen se nakonec radovali z výhry 16 vteřin před vypršením prodloužení domácí, když se trefil opět Jakub Flek. „Je velmi dobré, že se mužstvo vzchopilo, zabojovalo, vzalo si výsledek zpátky, a v prodloužení jsme pak vyhráli,“ uzavřel ohlédnutí za zápasem karlovarský asistent.

FOTBAL - ilustrační foto.
Slavia Junior a Potůčky o víkendu brankově řádily