Ač začalo utkání velice defenzivně, postupně se oba celky rozstřílely a z této přestřelky nakonec odcházejí šťastnější hráči Energie, kteří si stále drží první příčku v tabulce WSM Ligy.

Od začátku utkání bylo zřejmé, že hosté ze severu Moravy přijeli na západ Čech se zabezpečenou obranou a stejnou taktikou se kterou uspěli v předchozím zápase svého dvoudenního tripu na ledě Ústí nad Labem.
Byl to Havířov, který se při vyloučení Kvapila ujal brankou Kanka ujal v 16. minutě vedení. O dvě minuty později odpověděla stejnou mincí i Energie, když přesilovku využil Krejčí.

Všechny předpoklady však vzaly za své v v polovině zápasu. V rozmezí 29.-39. minuty se strhla pro diváky atraktivní přestřelka, kdy ve 29. minutě poslal Energii opět do vedení Stloukal, aby ve 34. minutě vedl soupeř z Havířova 3:2, a na konci druhého dějství to bylo pět tři pro hráče z lázeňského města díky dvěma brankám Fleka a jedné Kvapila. Utkání bohaté na branky, atraktivní pro diváky, ale infarktové pro trenéry bylo dobrou pozvánkou na pondělní šlágr kola s Budějovicemi.

Hokejisté HC Energie (v zeleném) si to rozdali s pražskou Slavií.
Energie si poradila se Slavií a vyhlíží Havířov s českobudějovickým Motorem



HC Energie Karlovy Vary - AZ RESIDOMO Havířov 6:4 (1:1, 4:2, 1:1).

Branky a nahrávky: 18. Krejčí (Balán), 29. Stloukal (M. Rohan), 35. Flek (O. Beránek, Gríger), 36. Flek (Tuominen), 39. T. Kvapil, 47. Kverka (Stloukal) – 16. Kanko (Drtil, Krisl), 30. Matai, 34. Fronk (Rác), 49. Illéš (M. Kalus, Gřeš). Rozhodčí: Valenta, Vokřál – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2389. Střely: 43:16. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 6:3, 6:4.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (34. F. Novotný) – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Tuominen, Skuhravý, Šik – Stloukal, Kverka, Kohout.
AZ Residomo Havířov: Matoušek (41. Bláha) – Krisl, Chroboček, Puzič, Postnikov, R. Havel, Drtil – Matai, Hudeček, Kanko – Fronk, Rác, Sikora – M. Kalus, Illéš, Gřeš – Baláž, Pořízek, Toman.

Pohled experta Jiřího Vimra
Zápas s Havířovem byl servírován jako výživný předkrm očekávaného šlágru aktuálního průběhu WSM ligy mezi Energií a Českými Budějovicemi. Utkání opět potvrdilo obrovskou útočnou sílu karlovarských hráčů, ale zároveň ukázalo na co je třeba se zaměřit, aby i třetí utkání v řadě na ledě KV Arény skončilo vítězným pokřikem. S Jihočechy to bude zejména o klidu a přehledu v obraně a hře bez zbytečných vyloučení. V každém případě se dá očekávat atraktivní souboj dvou špičkových mužstev WSM ligy, který naznačí ambice každého z nich.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dneska bylo k vidění divácky atraktivní utkání. Padlo hodně branek a na ledě se přiostřilo. Věděli jsme, že Havířov bude velice organizovaně bránit směrem dozadu bude velice nepříjemný. Ukázalo se to už v tom prvním utkání, kdy se nám nepodařilo za šedesát minut vstřelit branku. Očekávali jsme že nás bude utkání stát hodně sil a tím, že se hosté dostali dvakrát do vedení, tak to bylo pro nás dvakrát tak náročnější. O to je vítězství cennější a chtěl bych hráčům moc poděkovat, že utkání zvládli. Na druhou stranu se musíme z tohoto zápasu poučit, protože v defenzivě jsme udělali obrovské množství chyb, a ty by v dalších zápasech mohl náš soupeř daleko více potrestat. Veliký dík také patří našim fanouškům, kteří nás celé utkání drželi. Lidé si zápas určitě užili, ale z trenérského hlediska máme co probírat

Martin Janeček (AZ Resimodo Havířov): Věděli jsme co nás čeká a snažili jsme se na to připravit. Ano, soupeř měl od začátku převahu, ale nám se dařilo eliminovat jejich brejky a tlak tou poctivou hrou dozadu. Je to paradoxní, ale nám uškodilo to, že jsme se dostali do vedení. To odskočení zapříčinilo to, že si hráči začali myslet, že by to šlo uhrát nějakým velkým hokejem. Soupeř nás okamžitě za to potrestal. Na naší střídačce z toho vyplynuly emoce mezi hráči a bylo znát, že přít o vedení je hodně frustrovalo. Vzniklo takové nekoncentrování v důležitých situacích, z toho vyšlo otočení výsledku a pak si již utkání ohlídal. My jsme pak následně mentálně neměli na to, abychom dokázali duel otočit zpět. Domácí zaslouženě vyhráli. První a poslední třetinu jsme sice dokázali v Karlových Varech remizovat, ale jinbak to bylo jednoznačné utkání. My jsme měli jedinou šanci po první třetině v tom, vydržet tu defenzivu.

Jiří Vimr