Pro samotné hráče bude 1000. zápas v nejvyšší soutěži hodně specifický. „Nastoupíme v retro dresech, ale my se na samotné utkání díváme jako na ostatní. Sice bude rozbruslení v tréninkové hale, protože v hlavní bude slavnostní ceremoniál a bude se začínat o něco později, ale to nás nesmí rozhodit," říká před utkáním asistent trenéra Jaromír Kverka.

Menší technický problém byl co se týče návleků. „Musí to sedět přes kalhoty, jinak se nic zvláštního neděje. Retro dresy jsou ze stejného materiálu, jako dnešní normální sady, takže by už neměl nastat problém s ničím," pokračuje Kverka. Karlovaráci si dávají jediný možný cíl. „Konečně se nám povedlo venku vybojovat nějaké body a ty teď musíme doma potvrdit. Škoda jen, že jsme si ze Slavie odvezli jen bod. Hráli jsme výborně a zasloužili jsme si jich víc," přidal asistent na lavičce A týmu.

Současná extraligová tabulka je hodně nahuštěná. Stačí vyhrát dvě či tři utkání a tým se pohybuje na příčkách zaručující předkolo play-off. „Jsem moc rád, že po tom nepovedeném začátku, který jsme měli neleží před námi nějaká hluboká propast. Na Zlín ztrácíme pár bodů a kdybychom ho porazili, tak jsme téměř nastejno," podotýká.

Mimo hru bude obránce Šmach. „Je zraněný a jeho místo zaujme Braňo Kubka. Co se týče útoků, tak do těch sahat nebudeme. Mimo hru jsou aktuálně Standa Balán a Petr Koblasa. Co se týče mladíků, tak jsme do Prahy s sebou vzali Vojtu Tomečka a obránce Dvořáka. Chceme, aby si osahali extraligu i mimo KV Arenu a v případě nutnosti nebyli tak vyjukaní, kdyby museli hrát," uzavírá Jaromír Kverka.