Utkání lídra soutěže s druhým nejlepším mužstvem z venkovních kluzišť začalo z obou stran opatrně. Až série karlovarských vyloučení paradoxně nakopla domácí a ti začali předvádět celkem solidní výkon, který korunovali v 17. minutě vedoucí brankou, kterou v oslabení po samostatném úniku vstřelil Flek.

Ve druhé třetině nadále pokračovala Energie ve slušné hře a hosty ze severní Moravy k větší příležitosti prakticky nepustila. Když se domácím borcům podařilo po dlouhé době využít Sičákem a Stloukalem dvě přesilové hry, šlo se do kabin za tříbrankového náskoku pro hráče z lázeňského města.

Závěrečná dvacetiminutovka se odehrála již z povinnosti, když každý ze soupeřů vstřelil po jedné brance. Za domácí se trefil Balán a za hosty to byl paradoxně Harkabus kmenový hráč Karlových Varů toho času hostující ve Frýdku, který zhatil Novotnému čisté konto.

Ilustrační foto.
Pštros si vyběhl na Klínovec. Ale výpravu nepřežil

Názor experta Jiřího Vimra
I přes skutečnost, že hráči třinecké farmy z Frýdku Místku přijeli bez svých bývalých opor Marosze a Mikulíka, kteří již brázdí extraligový led, pořád se jedná o druhé nejlepší mužstvo na ledě soupeřů. O to více je cennější skutečnost, že hráči Energie hosty ze Slezska během celého utkání k ničemu výraznějšímu nepustila a s přehledem diktovala tempo a držela vývoj zápasu. Když už se Frýdek trefil, tak to bylo opět zásluhou karlovarského Harkabuse, který u soupeře v současné době hostuje. K nepřehlédnutí je rovněž fakt, že Energie v tomto utkání konečně využila tři přesilové hry a jednu branku vstřelila dokonce v oslabení.

Hlasy trenérů
Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Odehráli jsme dobré utkání, ale na začátku nás přibrzdili zbytečná vyloučení. To jsme pustili soupeře do hry. Od druhé třetiny jsme byli lepším celkem a tím tlakem a dobrým pohybem jsme si řekli o přesilové hry. Jsem moc rád, že se nám konečně podařilo v přesilovkách vstřelit branky. Dali jsme jeden gól v oslabení, takže jsme tyto standardní situace tentokrát zvládli velmi dobře. Jsem rád za to, jaký jsme podali výkon a samozřejmě ze zisku tří bodů.
Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Utkání rozhodly přesilovkové situace. První branku jsme inkasovali v naší početní výhodě, další pak při početní výhodě domácích. Domácí sehráli přesilovky výborně a musím říci, že rozdíl byl znatelný. Ambice obou celků jsou rozdílné a to bylo znát.

Karlovarská multifunkční KV Arena.
Příspěvková organizace KV Arena vznikne v lednu

HC Energie Karlovy Vary - HC Frýdek-Místek 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Flek, 26. Sičák (Flek, Balán), 31. Stloukal (Kverka, Krejčí), 41. Balán (Flek, T. Rachůnek) – 57. Harkabus (Osmík). Rozhodčí: Luczków, Valenta – Toman, Malý. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 1900. Střely: 37:15.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, J. Tomeček, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán, Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout – Rezek, Skuhravý, Flek – T. Rohan, M. Zadražil, Davídek

HC Frýdek-Místek: Strmeň – Haman, Ovčačík, Zahradníček, Matyáš, Piegl, Bartko – Bajtek, Pechanec, Kvasnica – Harkabus, Peterek, Osmík – Raška, Klimša, Kofroň – Kafka, Przybyla, D. Stránský