Boleslav si tak udržela teoretickou naději na únik baráži. Právě na Energii, která klesla na třinácté místo, ztrácí Bruslařský klub dvě dějství před koncem pět bodů, a na dvanáctý Litvínov má manko šesti bodů. Utkání sledovala nejnižší návštěva sezony 1040 diváků.

Domácí se rychle vzbouřili proti definitivnímu pádu do baráže, v které zachraňovali nejvyšší soutěž po postupu v roce 2008 pokaždé v uplynulých třech letech. Po 109 vteřinách se dostali do vedení díky přesné střele Bahenského z levé strany. Další možnost měl Tomas, ale Mensatora neprostřelil.

Hosté pak nevyužili dvě přesilovky po trestech Čutty a Mladoboleslavští při Gřegořkově trestu v 18. minutě zvýšili, když Žabka nejdříve nevyužil svou možnost, ale pak vybídnul ke skórování Podkonického. Za 71 vteřin už to bylo 3:0, když po akci Výborného dorážel v brankovišti Nouza. Snížit se podařilo Západočechům 27 sekund před koncem druhé části po Kumstátově dorážce.

Na úvod druhé části nepřekonal po úniku Mensatora Balaštík, ve 27. minutě hostující Skladaný napálil skákající puk před odkrytou brankou a zvedal radostně ruce. Hra pokračovala a při přerušení se sudí Hodek s Hribikem přesvědčili u videorozhodčího, že branka nepadla. Následně pak Mladoboleslavští odolali v 84 vteřin trvajícím oslabení tři proti pěti. A pak ve 34. minutě zvýšili svůj náskok, když zakončil brejk Stieler.

V závěrečném dějství se na rozhodnutém stavu dlouho nic neměnilo, když domácí nevyužili celkem tři početní výhody, jenže Západočeši také nedokázali ve dvou přesilovkách zkorigovat výsledek. Povedlo se jim to až 34 vteřin před koncem díky střelci Kumstátovi.