„Je to soupeř, který má momentálně neskutečnou formu, zvednul se, jsou na vlně a hrají velmi dobře. Je to velmi agresivní a kvalitní protivník jak po ofenzivní, tak po defenzivní stránce,“ upozorňuje na úvod karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Jediná možnost, jak úspěšně čelit hře Ocelářů, je zůstat u svého hokeje, který v posledních šesti kolech přinesl Energii úspěch. „Musíme se držet našeho týmového výkonu, kdy nám všichni hráči hrají neskutečně obětavě do defenzivy. Pokud u toho zůstaneme a budeme disciplinovaní, tak můžeme znovu uspět. Čeká nás ale nesmírně těžký a nepříjemný soupeř,“ uvědomuje si Mariška.

S tím, aby energetici zůstali i po šestizápasové vítězné šňůře u stejného stylu, by problém být neměl. „Hráči si vyzkoušeli a potvrdili, že tahle hra vede k týmovým bodům a přináší jim body i v osobních statistikách,“ poukazuje karlovarský asistent.

Energii ale teď přece jen čekají dva zápasy v bouřlivějším moravském prostředí, po pátečním duelu se Karlovy Vary přesunou do Zlína, kde hrají v neděli. „Budou to utkání proti kvalitním týmům, které jsou ve formě. Navíc na jejich stadionech, kde jsou ještě jednou tak silní. V tom to bude těžší. Uvidíme, jak budeme konkurenceschopní v těchto případech,“ pokračuje Tomáš Mariška. Ve prospěch Energie ale hovoří momentální rozpoložení mužstva. K tomu se Karlovarští znovu nemusí nikam honit, mohou v poklidu, trpělivě produkovat svůj hokej. Favoritem zůstávají v Třinci i Zlíně, i přes poslední výsledky Energie, stále domácí. „Hráči jsou dobře naladění, užívají si teď jak zápasy, tak tréninky, pracují stále na sto procent,“ prozrazuje asistent hlavního kouče Martina Pešouta.

Podle Tomáše Marišky hráči zvládnou náročný program i po fyzické stránce. „Když se vyhrává, tak je samozřejmě sil vždycky více, i šrámy a zranění se vstřebávají lépe, než když prohráváte. I přes náročné cestování v tomhle žádný problém nebude,“ říká.

Páteční zápas v Třinci začíná v 17.00, nedělní ve Zlíně se hraje od 15.30 hodin.

Ostrovský FK se představí na půdě chomutovského FC, kde bude chtít urvat cenné vítězství.
Viktoria i Olympie doma, Ostrov dnes v Chomutově