„Je to samozřejmě i z důvodů cestování, ale Litvínov má hlavně kvalitní kádr jako stabilní extraligový tým, takže pro nás dobrý soupeř do přípravy,“ vysvětluje karlovarský asistent Tomáš Mariška, proč čekají Energii právě „chemici“.

Trenéři sestavou Karlových Varů znovu trochu zahýbají. „Je teď samozřejmě vždy nějakým způsobem kombinovaná, chceme dát prostor hráčům, kteří jsou na hraně, aby se ukázali. Bude určitě trošičku jiná než v předchozích dvou zápasech,“ potvrzuje asistent kouče Martina Pešouta.

Cíl je jasný. „Hledáme ideální sestavu do sezony,“ poukazuje Mariška.

Energetici se věnují v tréninkovém procesu klasickým předsezónním činnostem. „Zejména pilování systémových věcí, aby hráči věděli, co od nich chceme a co chceme, aby se od nich v zápasech objevovalo,“ přibližuje karlovarský asistent.

Po vítězném testovacím derby s Plzní teď přichází na řadu další, to podkrušnohorské. Případná výhra určitě potěší, i když Tomáš Mariška nepřikládá výsledku klíčovou roli. „I když jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, v téhle fázi přípravy pro nás není výsledek až tak důležitý. Jde hlavně o předváděnou hru, schopnosti hráčů přispět k týmovému výkonu a dodržovat věci, které od nich budeme v sezoně potřebovat,“ říká na závěr.

Ilustrační foto
Letní nohejbalové turnaje