V soutěži play-out je více či méně rozhodnuto. Alespoň z pohledu Karlových Varů. „To si zase nemyslím. Rozhodne se v pátek v duelu s Mladou Boleslaví. Pokud toto utkání zvládneme, tak už si dovolím tvrdit, že bude rozhodnuto,“ míní obránce Petr Gřegořek na úvod svého pozápasového hodnocení.

Pokud by Západočeši v pátek uspěli, bude rozdíl mezi oběma celky jedenáct bodů a ve hře jich bude ještě patnáct. „Myslím si, že už to v případě našeho úspěchu Mladá Boleslav neuhraje,“ pokračuje.

O pátečním klání Energie a Mladé Boleslavi hovořil i asistent Litvínova Viktor Lukeš. „Musíte vyhrát. Hodně nám tím pomůžete. Kdybychom my  porazili Slavii, tak už podle mého bude jasno i z našeho pohledu,“ přidal se.

Samotné utkání Karlových Varů s Litvínovem bylo ze strany domácích v úvodu hodně ospalé. „Prohrávali jsme, ale rychle jsme na vedení soupeře dokázali odpovědět. Michal Mikeska to perfektně trefil z úhlu a to nás nastartovalo. Přidali jsme další branky a v pohodě šli do šaten,“začal se Gřegořek ohlížet za zápasem.

Rozhodujícím faktem se v prvních minutách ukázal výkon Lukáše Mensatora. „Hodně nám pomohl. Dokázal toho hodně pochytat. Litvínov byl daleko aktivnější,“ řekl.

Po první části se do branky „Chezy“ postavil Patrik Nechvátal. „Kdyby mi Martin Zaťovič neřekl, že jim chytá někdo jiný, tak bych si toho asi do konce utkání nevšiml,“ přiznal Gřegořek s úsměvem a pokračoval: „Tak či onak to na naši hru nemělo vliv. Spíš si myslím, že utrpěl Volke. My určitě ne.“

Další minuty už patřily jasně domácím. Náskok si hlídali a postupně i navýšili. „Naší pětce se dařilo. Jak Lukáš Pech, tak Zaťovič s Kumstátem hráli výborně. Škoda že se nám takto nedařilo v úvodu extraligy. Sice jsme takto pohromadě nehráli, ale i tak jsme měli udělat daleko více bodů,“ dodal Petr Gřegořek na závěr svého hodnocení.