Hokejisté karlovarské Energie se ve 13. kole Tipsport extraligy představí na ledě nováčka v Olomouci. Sídelní město arcibiskupství se do nejvyšší hokejové soutěže vrací po čtrnácti letech, když prodalo v roce 1997 práva do Karlových Varů. S nadsázkou se tak dá říci, že se potkají dnes v 18 hodin dva týmy jedné licence.

Tento fakt ovšem není pravdou. Olomoucká Mora musela po prodeji práv do Karlových Varů hodně zabrat a nakonec si licenci vybojovat zpět v loňské baráži na sestupujícím Kladnu a Chomutovu.

„V Olomouci je po letech veliký hlad po hokeji. Dlouho se tam extraliga nehrála, takže lidé na zápasy chodí a vytvářejí bouřlivou atmosféru. Bude se hrát na stadionu, který je stařičký a připomíná starou plechárnu v Rybářích," říká na úvod asistent Jaromír Kverka starší.

„Olomouc sestavila tým, který je pro extraligu správně vyvážený. „Mají jak staré mazáky v podobě Patery nebo Trvaje, tak i neúnavné mladíky," přidává.
Olomouc poslední dvě domácí utkání prohrála, ale na druhou stranu dokázala urvat tři body na ledě plzeňské Škodovky.

„Budou mít chuť vyhrát a udělají pro to maximum. Už jen proto, aby ukázali vlastním divákům, že na extraligu mají. Na druhou stranu já očekávám vyrovnané utkání. Nechceme hrát nějakou totální defenzivu, ale naší snahou bude vstřelit gól a odvézt si co nejvíce bodů," pokračuje Kverka.

A k bodům by měl karlovarské Energii pomoci kapitán Radek Duda, který se vrací po pětizápasovém trestu. „Zařadili jsme Radka do první formace vedle Jardy Kverky a Michala Vachovce. Před nucenou přestávkou Radka jim to šlapalo a já doufám, že jim to půjde i teď," přeje si Jarda Kverka starší a dodává: „Co se týče dalšího složení formací, tak se moc změn neudálo. Více či méně to zůstane tak, jak to bylo. V brance by měl nastoupit Závorka."