Pohled na soupisku Komety Brno budí u soupeřů hrůzu a obavy. Gulaši, Němec nebo Kováčik v obraně. Erat, Kvapil, Vincour nebo Zaťovič v 
útoku jsou toho důkazem. Dalším faktem, jenž to dokazuje, je ta skutečnost, že čtyři hráči jsou v první desítce kanadského bodování extraligy a gólman Čiliak je mezi nejlepšími gólmany soutěže.

„Jsme si vědomi toho, že jsme hodně posílili. Ale vstoupili jsme do soutěže s respektem k soupeřům a pokorou. Nikdo z hráčů nedělá velká prohlášení. Chceme dobře pracovat a hokejem bavit sebe i diváky. To platí i pro utkání v Karlových Varech,“ uvedl trenér Kamil Pokorný.

„Všichni nováčci do týmu rychle zapadli a myslím, že dodali naší hře tvář. O nějakých konkrétních cílech je teď předčasné uvažovat. První metou je play-off, potom bude hodně záležet na zdravotním stavu. Kandidátů na přední místa v tabulce je hodně. Musíme jít krok za krokem a sbírat body. Další chceme urvat i proti Energii, ale je nám jasné, že domácí budou hodně bojovat a body nám zadarmo nedají,“ uvádí kapitán týmu Komety Leoš Čermák.

Trenér karlovarského týmu Jan Tlačil své svěřence na utkání důkladně připravuje. „Na přípravu máme o pár dní navíc, ale volno jsme neměli. Stále máme na čem pracovat. V naší hře se stále objevuje mnoho chyb,“ říká kouč Energie na úvod.

To, že se energetici postaví brněnským „Galáctios“, na věci nic nemění. „Síla soupeře je nám známa, ale já se věnuji našemu celku, nikoliv protivníkovi. Nicméně toto utkání je pro hráče velikou výzvou. Hrajeme doma a budeme chtít předvést co nejlepší výkon,“ věří Tlačil v bojovnost svého týmu, který přivítal první posilu.

Pat Mullane se připojil k týmu v úterý a svým přístupem skvěle zapadl do šatny. „Zatím jsme ho dali k Vaškovi Skuhravému a Vojtovi Tomečkovi na levé křídlo. Co se týče záležitostí jeho smlouvy, tak to mi nepřísluší komentovat. Jsem rád, že ho mám v týmu, a doufám, že bude pro nás všechny 
přínosem,“ pokračuje Tlačil.

Před utkáním s Kometou dojde k několika menším změnám v sestavě, ty si ale trenér prozatím nechal pro sebe. Do utkání naskočí i čtyři bývalí hráči Energie, kteří hrají za Brno. Jmenovitě se jedná o Zaťoviče, Gulašiho, Haščáka, Ondřeje Němce.