Na obligátní otázku, co utkání rozhodne, asistent trenéra Mikuláš Antonik před zápasem reagoval. „Kdo dá víc gólů,“ odpověděl s úsměvem. Logicky je to samozřejmě pravda, ale brankáři na obou stranách kluziště nenastoupí jen tak do počtu.

„Poslední utkání se nám doma povedlo a chtěli bychom na to navázat. Na druhou stranu ale Chomutov bude daleko více bránit a bude více nepříjemný. Na nás bude, zda si vytvoříme nějaké šance a zda je dokážeme proměnit,“ říká už vážněji asistent na lavičce karlovarského týmu a k situaci okolo brankářů řekl: „Ano, nebudou tam jen do počtu. Pokud se budeme tlačit do branky, dorážet a dohrávat všechny akce, tak všichni brankáři jdou na zem a toho bychom mohli využít. To znamená zvednout kotouč nad ramena brankáře Laca. To by mělo fungovat a přinést nám nějaké body,“ přidává.

Kapitola sama o sobě jsou přesilové hry. V těch hrají chomutovští Piráti prim. Jejich procentuální úspěšnost využití 28,30% budí veliký respekt. Jinými slovy pomalu každou třetí přesilovku využijí. Naopak Energie má průměr 13,89% a je třetí nejhorší tým v soutěži. „Na přesilovkách pracujeme pořád. Každý trénink, každou taktickou poradu. Musíme je hrát jednoduše. Střílet a nekombinovat na krásu. Takto se moderní hokej už nehraje,“ je si Antonik vědom slabiny týmu.

Na druhou stranu Energie se může pochlubit velice dobrou hrou v oslabení. Inkasovala pouze sedmkrát, což je nejméně v celé soutěži, a navíc je i nejslušnějším týmem. Tým z lázeňské metropole zatím obdržel pouhých 110 trestných minut. Naopak Chomutov má oslabení nejhorší v celé soutěži.