Hokejová extraliga se blíží ke svému vrcholu a karlovarská Energie je při tom. První zápas semifinálové série mezi Mountfieldem České Budějovice a Energií Karlovy Vary začíná dnes v 17.25 v Budvar aréně.

Karlovaráci měli přes týden čas na důkladnou přípravu. „Po čtvrtfinále s Litvínovem jsme měli pár dní volno, ale už několik dní naplno trénujeme. Samozřejmě že jsme přípravu k semifinále přizpůsobili,“ referuje kapitán Energie Václav Skuhravý.

Energetici postoupili do semifinále přes Litvínov a série se Severočechy byla hodně fyzicky náročná. „Myslím si, že Mountfield má kvalitnější mužstvo než Chemopetrol. Dokazují to již několik let. Série s nimi bude mnohem náročnější,“ pokračuje karlovarský kapitán a dodává: „Více bude záležet na takovém tom srdíčku. Kdo bude více padat do střel a tak. Rozhodující bude nasazení a odhodlání jít za vítězstvím.“

Nejlepším střelcem Energie ve vyřazovacích bojích je Lukáš Pech. V pěti zápasech nastřílel svým soupeřům tři branky. „Možná, že je to pro někoho trochu překvapivé, ale pro mě je směrodatné, že jsme postoupili do semifinále,“ konstatoval forvard Pech. Energetiky nečeká dnes večer nic jednoduchého. „Bude to sice náročné, ale hokej se hraje pro vítězsví v lize. Naším cílem nebylo jen čtvrtfinále. My chceme postoupit ještě dál,“ pokračoval sebevědomě Lukáš Pech.

České Budějovice jsou vítězem základní části. „Já si myslím, že hratelný je každý. Dají se porazit stejně jako Ústí nebo kdokoliv jiný. Hlavně musíme hrát zodpovědně dozadu. Pomoci našemu brankáři a střelecky se prosadit,“ přidal centr čtvrté formace Pech.

Letošní play off je specifické tím, že padá hodně branek z prostoru před brankou. Pech je toho typickým příkladem. Dvě branky, které vstřelil ve čtvrtém zápase čtvrtfinále, padly právě z prostoru brankoviště. „Budu se znovu tlačit před bankáře, protože tady z toho prostoru padá opravdu nejvíce branek,“ slibuje Pech a dodává: „Myslím si, že příliš krásných akci pro oko k vidění nebude. Právě naopak. Nejvíce branek padne po dorážkách. To znamená tlačit se do brány a gólmanovi to nejvíce znepříjemnit.“

V karlovarské šatně vládne bojovná nálada a všichni hokejisté se na souboje s Mountfieldem těší. „Doufám, že hráči nebudou přemotivovaní, to by bylo také na škodu. Důležité je, aby všichni byli zdraví a připraveni nastoupit,“ dodal kouč Zdeněk Venera.