Na venkovním hřišti u zimního stadionu v Sokolově zahájil v pondělí v 9.30 hodin prvoligový Baník letní přípravu.

"Podle současného nařízení jsme museli udělat dvě tréninkové skupiny po deseti hráčích," přibližuje asistent Petr Holejšovský.

Přítomen byl nový kouč Tomáš Hamara, trenér brankářů Lukáš Mensator, bývalý gólman hornického celku v nové roli kustoda David Fečo a jeho sekundant, Vojtěch Polák starší, který stál dvacet let na střídačce extraligové Energie Karlovy Vary. 

Z nových hráčů zatím chyběl nejlepší střelec loňského ročníku Chance ligy Martin Kadlec. "K týmu se připojí později, od 1. června," vysvětluje Holejšovský.

Netrénoval ani obránce Jan Pohl, ten je sice již na hornickém západě, ale do tréninku ho aktuálně nepustí zranění. Ostatní novicové jsou na místě. A stará parta také, v čele s kapitánem Tomášem Rohanem - Tomáš Vracovský, Jaromír Kverka, Petr Přindiš, Marek Švec, Jakub Vrána, Patrik Michálek, Petr Vodička…

Zdroj: Zdeněk Plachý

Tak vypadal první trénink sokolovských hokejistů.

Ve středu a čtvrtek čekají hráče fyzické testy, v pátek mají volno. V pondělí se horníci sejdou opět na Baníku, večer je potom čeká přesun do Karlových Varů, v úterý je na programu posilovna ve Fitness Ural, ve středu ráno herní trénink v Sokolově. Čtvrtek bude patřit dalšímu výběhu v Karlových Varech, odpoledne přijde na řadu posilovna, v pátek znovu hřiště v areálu Baníku.