Západočechy nastartovaly k výhře dva góly v přesilovce na začátku druhé třetiny a další dvě laciné branky na jejím konci. Energie tak přerušila svoji sérii tří zápasů bez výhry, naopak Kometa natáhla šňůru utkání bez vítězství na pět a bezprostředně po utkání rezignoval na svůj post trenér Petr Fiala. „Poslední třetina nebyla hodná jména Komety. Pro mě to byl poslední signál k tomu, abych odstoupil,“ vysvětlil po utkání na tiskové konferenci.

Kometa vstoupila do zápasu aktivněji a v úvodu si vytvořila i dvě šance, ale Plekanec ani Orsava své slibné pozice ve vedoucí gól nepřetavili. Domácí však pykali za nedůslednost v obraně, kdy z celkem nevinné akce prostřelil Vejmelku Koblasa a dostal tak Karlovy Vary do vedení.

To netrvalo dlouho, Kometa využila hned první přesilovou hru, když se po pěkné přihrávce Svačiny trefil zblízka Orsava. Brno pak svoji hru zklidnilo a hlavně zpřesnilo, nicméně šance Lva gól nepřinesla.

V úvodu druhé části hry Karlovy Vary dokonale využily početní výhodu na ledě. Nejprve Koblasa svým druhým gólem v zápase při hře pěti proti třem poslal hosty do vedení, o půl minuty později překonal Vejmelku a jeho čtyři spoluhráče v poli Gríger.

Brno začalo stíhačku nepříznivého stavu, ale stihlo v přesilové hře jen snížit, když se po kombinaci trefil opět Orsava. Místo vyrovnání ale přišel pro domácí tribuny šok, nejprve navýšil vedení Karlových Varů jejich nejproduktivnější hráč Rachůnek a 39 vteřin poté propadlo nenápadné nahození Poláka velmi lacino za Vejmelkova záda.

Nejistého strážce brněnské svatyně vystřídal do třetí třetiny Klimeš, ale s čistým štítem vydržel jen 33 sekund. Překonal jej Flek. Čtyřbrankové manko bylo na Kometu v současném rozpoložení velké sousto, zápas se už dohrával víceméně z povinnosti pod jasnou kontrolou hostí, kteří své vedení ještě navýšili opět díky Flekovi.

Další utkání sehraje Energie v neděli v Třinci.